STOP THE PRESS!

Ikitie saa laajan elokuvateatterilevityksen Virossa

Ikitie

kuva: Andres Teiss © Matila Röhr Productions

Ilkka Matilan ja MRP Matila Röhr Productionsin tuottama ja AJ Annilan ohjaama elokuva IKITIE saa Viron ensi-iltansa perjantaina 1. joulukuuta. Elokuvaa esitetään Virossa 25 elokuvateatterissa kautta maan. Näkyvyys Virossa on poikkeuksellisen laaja suomalaiselle elokuvalle. Elokuvan levittää Virossa Forum Cinemas.

Antti Tuurin menestysromaani Ikitie, johon elokuva perustuu, julkaistaan Virossa samanaikaisesti vironkielisenä laitoksena.

Sunnuntaina 26.11. Ikitie sai kansainvälisen ensi-iltansa Tallinnan elokuvajuhlien (Black Nights Film Festival) kilpailusarjassa.

”Ikitie on saanut huikean vastaanoton Tallinnan elokuvajuhlien esityksissä. Viron entinen pääministeri, historioitsija Mart Laar kehotti kaikkia virolaisia katsomaan tämän elokuvan” sanoo tuottaja Ilkka Matila.

Tuottaja Ilkka Matila lisää vielä: ”Tämä on suuri kunnia suomalaiselle elokuvalle. Ikitie on ensimmäinen suomalainen elokuva Tallinnan elokuvajuhlien kilpailusarjassa sen jälkeen, kun festivaalille on myönnetty korkein A-taso. Samalla elokuvamme teatterilevitys Virossa on laajin, mitä suomenkielisen elokuvan kohdalla on tapahtunut.”

”Ilkka Matilan tuottama ja AJ Annilan ohjaama ”Ikitie”, joka on tehty yhteistyössä virolaisen Taska Filmin kanssa, sai kansainvälisen ensi-iltansa virallisessa ohjelmassamme ja kilpailee festivaalin Grand Prix -sarjassa”, iloitsee elokuvajuhlien johtaja Tiina Lokk.

”Olen tosi tyytyväinen elokuvan saamaan palautteeseen. Erinomaiset arvostelut ovat oma lukunsa, mutta se, että elokuva puhuttelee katsojia ja herättää tunteita ja keskustelua, on palautteista minulle tekijänä arvokkain. Tämä tarina ansaitsee tulla nähdyksi.” sanoo elokuvan ohjaaja AJ Annila.