STOP THE PRESS!

Vuoden Huiput 2017 -ylituomariksi Samu-Jussi Koski

Muotoilija Samu-Jussi Koski johtaa 60-henkisen luovista suunnittelijoista koostuvan tuomariston työskentelyä. Jokeri-sarjassa tarkastellaan tällä kertaa brändien läsnäoloa Instagramissa.

Vuoden Huiput 2017 -kilpailun ylituomariksi valittu Samu-Jussi Koskion kansainvälisesti arvostetun ja menestyneen Samujin perustaja ja taiteellinen johtaja. ”Ylituomarina toimiminen on minulle kunniatehtävä. Vuoden Huiput on minusta aina ollut laadukas ja mielenkiintoinen katselmus sekä näköalapaikka parhaaseen suomalaiseen luovaan suunnitteluun.”

Koski kertoo ihailevansa brändejä, joilla on vahva oma ääni ja joiden kaikessa tekemisessä välittyvät tekijöiden arvot. ”Minulle markkinointiviestintä ei ole vain ’tarinankerrontaa’ tai mainostamista, vaan brändin oikeaa läsnäoloa tässä maailmassa. Vuorovaikutusta yhteiskunnassa, itselle tärkeiden asioiden puolustamista ja arvojen välittämistä.”

Kilpailua uudistettiin vuosi sitten ja yksi uudistuksista oli vuosittain vaihtuva, ylituomarin valitsema Jokeri-sarja, joka nostaa tarkasteltavaksi yhden erityisen osa-alueen luovan suunnittelun alalta. Tällä kertaa tarkastelussa ovat brändien Instagram-tilit. ”Avoin vuorovaikutus kuluttajien kanssa paljastaa brändit, joiden identiteetti ei perustu johonkin todelliseen”, Koski huomauttaa.

Viime maaliskuussa ensi kertaa järjestetty Vuoden Huiput -festivaali otettiin avosylin vastaan. Palautekyselyssä lähes kaikki vastaajat pitivät tapahtumaa tarpeellisena. Luovan suunnittelun festivaalin kohokohtiin kuuluivat mm. Nelly Ben Hayounin ja Snaskin energiset esiintymiset. Ulkomaisten huippuesiintyjien tähdittämä Vuoden Huiput -festivaali järjestetään 1.3.2018 jälleen Clarion-hotellissa. Samassa yhteydessä julkistetaan Vuoden Huiput -shortlista. Festivaalin early bird -liput tulevat myyntiin ensi viikolla.

 

Vuoden Huiput 2017 -kilpailu käynnistyy 2.1.2018 ja töiden sisäänjättö päättyy 26.1. klo 17. Kilpailun tuomarointi tapahtuu 10.–11.2.2018 Metropolian Arabian toimipisteessä. Vuoden Huiput -festivaalin yhteydessä 1.3.2018 Clarion Jätkäsaaressa julkistetaan kilpailun shortlista. Voittajia juhlitaan gaalassa 19.4.2018.