STOP THE PRESS!

Kansallismuseo esittelee suomalaisten omia aarteita suomesta

Kansallismuseon pop-up-tilassa voi nyt nähdä valikoiman suomalaisten omia aarteita. Kansallisaarteen etsintä -näyttely on jatkoa samannimiselle kampanjalle, jossa kerättiin juhlavuoden kunniaksi suomalaisten aarteita verkkosivujen ja Instagramin kautta. Yli tuhannesta kampanjaan ilmoitetusta aarteesta on nyt valittu parisenkymmentä esille näyttelyyn. 

Ympäri Suomea esille lainatut aarteet ovat esillä museon pop up -tilassa 30.11.2017–14.2.2018. Aarteisiin liittyy kiinnostavia, koskettavia ja hauskoja tarinoita, joita on kerätty aarteiden omistajia haastattelemalla. Esillä on fyysisten esineiden lisäksi myös aineettomia tärkeitä ja rakkaita asioita Suomesta – esimerkiksi hiljaisuus ja jääkiekon MM-kultajuhlat ovat mukana näyttelyssä.

Näyttely on hieno loppuhuipennus Kansallisaarteen etsintä -kampanjalle, joka toteutettiin yhdessä Kansallismuseon, Metropolia Ammattikorkeakoulun, TAMK:in ja Ylen kanssa. Kampanjan kummeina ovat toimineet muusikko Paleface ja taiteilija Manuela Bosco. Kansallisaarteen etsintä –kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuotta.

Näyttely esillä Kansallismuseon pop up -tilassa 30.11.2017–14.2.2018. Vapaa pääsy.