STOP THE PRESS!

Aku Louhimiehen TUNTEMATON SOTILAS on kerännyt jo 714 664 katsojaa Suomessa

Tuntematon sotilas

Kuva: Juuli Aschan © Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017

Aku Louhimiehen elokuva Tuntematon sotilas on kerännyt teattereihin Suomessa yhteensä 714 664 katsojaa. Elokuva on katsotuin kotimainen elokuva yli kolmeenkymmeneen vuoteen. Ulkomaisista elokuvista se on jättänyt Suomen katsojatilastoissa taakseen muun muassa kaikki Bond-elokuvat. Tuntematon sotilas on ollut ohjelmistossa 35 päivää ja jatkaa elokuvateattereissa kautta maan edelleen katsojatilastojen ykkösenä. Ensi-iltaa edeltävissä ennakkonäytöksissä elokuvan näki 48 438 katsojaa.

”700 000 katsojan ylitys ja näin nopeasti on uskomaton saavutus. Maailmalta kantautuneet uutiset siitä, että Tuntematon sotilas -elokuva kiinnostaa myös kansainvälisesti on entisestään lisännyt kiinnostusta sitä kohtaan myös kotimaassa.”

Juan Pascual
Myyntipäällikkö
SF Studios

”Elokuva on saanut liikkeelle kaikenikäiset suomalaiset kautta maan hyvin lyhyessä ajassa. Elokuvaa on käyty katsomassa yksin ja yhdessä ja joidenkin katsojien toimesta useita kertoja. Suomalaisesta elokuvasta on tullut koko kansan puheenaihe ja yhteinen kokemus. Elokuva on aikaansaanut keskustelua paitsi historiasta, niin myös ihmisestä, perheestä, kriiseistä ja toipumisesta.”

Aku Louhimies, Miia Haavisto ja Mikko Tenhunen
Tuottajat

Suomessa ennennäkemättömän suosion saanut Tuntematon sotilas -elokuva saa elokuvateatterilevityksen myös Ruotsissa 6.12.2017 alkaen yli 130 valkokankaalla kautta maan. Ruotsissa esitetään kansainvälistä 2 tuntia 13 minuuttia kestävää versiota elokuvasta.

Elokuva sai kansainvälisen ensi-iltansa Tallinnan Black Nights Film Festivalilla viime viikolla. Elokuva esitettiin myös Subtitle Film Festivalilla Kilkennyssä, Irlannissa viime viikolla. Eero Aho palkittiin festivaalilla parhaana näyttelijänä ja Aku Louhimies tuottajana.

 

Elokuvasta käydään paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa erityisesti näillä aihetunnisteilla:

#tuntematon2017

#tuntematonsotilas2017

#tuntematonsotilas

#okändsoldat

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva elokuvateattereissa kautta maan.