STOP THE PRESS!

Spintires: MudRunner

Mud Runner - A Spittire GameKehittäjä: Saber Interactive
Julkaisija: Focus Home Interactive
Arvio: 4/5

Kaikenlaisia ajopelejä sitä on ehtinyt meikäläinen kokeilla, mutta tällaiseen mutakaahailuun en aiemmin olekaan törmännyt. PC-puolella kulttimainetta jo saavuttanut Spintires -peli on nyt ilmestynyt myös muille pelialustoille. Testissä on PlayStation 4:lle tehty versio.

Kuten arvata saattaa, niin nyt autot eivät ole niitä komeita kiitureita, joilla ajellaan pitkin kilparatoja, vaan todella massiivisia vempaimia. Pelaajan tarkoitus on kuljettaa niitä alueilla, jotka ainakin aluksi tuntuivat hyvinkin haasteellisilta, mutta pian niihin tottui. Luvassa on myös erilaisia tehtäviä, kuten puiden keräämistä ja niiden toimittamista sahalle. Siinä samalla täytyy huolehtia, ettei polttoaine lopu kesken, sillä vaativat olosuhteet tahtovat kuluttaa löpön nopeasti loppuun.

Parasta pelissä on sen haasteellisuus. Alkuun varsinkin totutteleminen ajamaan ajoneuvolla erilaisissa maastoissa oli todella hankalaa, mutta kun hommaan kunnolla pääsi kiinni, niin homma hoitui puoli-itsestään. Kaiken lisäksi pelinautintoa lisäsi realistinen grafiikka. Maisemat yksityiskohtineen sekä ajoneuvot ovat hyvin aidon oloisia, joten silmä lepäsi. Vaikka MudRunner ei edustakaan allekirjoittaneen aivan mieluisinta peligenreä, niin silti se kuitenkin viihdytti vallan mainiosti.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Focus Home Interactive, 2017