STOP THE PRESS!

Itiksen ja Hopen joululahjakeräykselle ennätysstartti

Hopen keräyspiste on Itiksen Info-pisteen vieressä 1. kerroksessaHope – Yhdessä & Yhteisesti ry:n ja kauppakeskus Itiksen perinteinen hyväntekeväisyyskampanja käynnistyi vauhdikkaasti, kun avajaisviikonloppuna joululahjoja kertyi noin 400. Tänä vuonna tavoitteena on kerätä 1500 joululahjaa pääkaupunkiseudun vähävaraisille lapsille ja nuorille. Itiksen keräyspisteessä voi toteuttaa lapsen tai nuoren oman lahjatoiveen aina 17.12. asti.

‒ Huhtikuussa Itiksessä kierrätetään lastenvaatteita ja -tarvikkeita, elokuussa kerätään koulureppuja ja nyt meneillään olevan joulukampanjan tavoite on, että jokainen lapsi saisi yhden ihan uuden, häntä varten ostetun lahjan, summaa Hope ‒ Yhdessä & Yhteisesti ry:n pääkaupunkiseudun toiminnanohjaaja, Nora Virtanen .

Hope ja kauppakeskus Itis ovat tehneet yhteistyötä useiden vuosien ajan, ja Itiksen asiakkaat ovat oppineet odottamaan hyväntekeväisyyskampanjoita. Joulukeräykseen kertyi avausviikonloppuna noin 400 joululahjaa. Itiksen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anna Homén iloitsee hyvästä startista, sillä kampanjalla on tänäkin vuonna kunnianhimoinen tavoite.

‒ Toissajouluna lahjoja kertyi noin 900, viime vuonna jo hieman yli 1000 ja tänä vuonna tavoitteemme on toteuttaa 1500 lahjatoivetta, Anna Homén kertoo.

Lapset saavat toivoa itselleen lahjaa toivekorteilla

‒ Iloksemme monet asiakkaat olivat jo ennakkoon katsoneet lahjatoiveet Itiksen verkkosivuilta ja tulivat heti lauantaiaamuna hakemaan Hopen pisteeltä kyseisen lapsen tai nuoren toivekortin päästäkseen toteuttamaan juuri sen itseään eniten puhuttelevan toiveen, Anna Homén jatkaa.

Lasten ja nuorten lahjatoiveet vaihtelevat askartelutarvikkeista ja kirjoista legoihin ja lahjakortteihin. Eritoten teini-ikäiset ymmärtävät perheensä tilanteen ja toivovat usein käytännönläheisiä lahjoja, kuten pyyhettä tai pussilakanasettiä. Pienemmät lapset toivovat eniten leluja, pelejä ja harrastusvälineitä.

‒ Hopen toiminnassa pääroolissa on hyväkuntoisten vaatteiden ja tarvikkeiden kierrättäminen. Lapset ja nuoret kuitenkin iloitsevat siitä, että joulupaketista löytyy jotain upouutta, kuten useimmissa perheissä on tapana antaa lahjaksi, toteaa Nora Virtanen.

Hopen keräyspiste on Itiksen Info-pisteen vieressä 1. kerroksessa. Se on avoinna aina 17.12. saakka kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaisesti ma anantaista perjantaihin klo 10 21 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 10 20.  Lasten ja nuorten lahjatoiveet voi katsoa Itiksen verkkosivuilta.