STOP THE PRESS!

Linnan jatkoilta julkaisuhommiin – Remu Aaltosen livesingle ulos tänään

Remu AaltonenEilen hotelli Kämpissä Linnan jatkoilla esiintynyt Remu Aaltonen päättää musiikillisen uransa ensi tammikuun 20. päivänä kuultavaan jäähyväiskeikkaan Helsingin Jäähallissa, mutta ennen sitä laitetaan Remun tyyliin täysi rähinä päälle: Remu & Hurriganes jatkaa syksyn kiertuettaan aina joulukuun loppuun saakka, ja Remu And His Allstars -kokoonpanon viimeiseksi jäänyt keikka Tampereen Tullikamarilta vuodelta 1993 julkaistaan 10.1.2018. Tuplalevyn julkaisupäivä on samalla Remun 70-vuotispäivä.

Nostalginen taltiointi tulee cd-formaatin lisäksi saataville rajoitettuna 300 kappaleen tuplavinyylilpainoksena, ja siltä on julkaistu tänään maistiaisia Haaremin Ruusu / Whole Lotta Shakin’ Goin’ On + Long Tall Sally -sinkun muodossa. Nämä biisit ovat nyt nautittavissa Spotifyssä!

Pitkän linjan musiikkitoimittaja Pasi Kostiainen kertoo:

”Yleisradion Radiomafian 21.5.1993 Tampereen Tullikamarilla taltioima keikka jäi Remu and His Allstarsin tämän kokoonpanon viimeiseksi. Kitaristit Jukka Orma ja Ilkka ’Luumu’ Kaikkonen, basisti Mitja Tuurala, rumpali Keimo Hirvonen ja kosketinsoittaja Tapio Siitonen olivat jo tottuneet Remun persoonalliseen, mutta vaativaan tapaan johtaa bändiä. Solistin ohjeita seurattiin tarkasti, soittaessa oltiin varuillaan, valmiina muuttamaan suuntaa, vaikka poljento ei horjunut. Oma homma osattiin ja se hoidettiin.”

”Levy on siis taltioitu livenä ja julkaistaan parantelemattomana, ilman jälkiäänityksiä. Tämä on väärentämätön todistus siitä, miltä Remu and His All Stars kuulosti yhdessä uransa huippuvaiheista. Erittäin hyvältä kuulosti – ja kuulostaa edelleen.”

Kuten Kostiainen myös toteaa, Remun suomenkieliset sanoitukset sopivat kappaleisiin ”kuin kuu itämaiseen postikorttimaisemaan”, ja runolliset luonnehdinnat tapahtumien kuluista ovat ainutlaatuisia.

”Remun värikäs kieli nousi puheenaiheeksi jo 1980-luvulla, kun äidinkielenopettajat kutsuivat rocktähden luennoimaan. Mutta Remua on syytä arvostaa myös sanoittajana”, Kostiainen jatkaa.

“It ain’t what you do, it’s how you do it!”

Last Call -kiertueen joulukuun päivät ovat:

Lauantai 9.12.2017 / Lahti, Finlandia Klubi – Featuring Mato Valtonen
Perjantai 15.12.2017 / Pori, Bar Kino – Featuring Michael Monroe
Lauantai 16.12.2017 / Valkeakoski, Hotelli Waltikka – Featuring Mato Valtonen
Perjantai 29.12.2017 / Tornio, Teatria – Featuring Mato Valtonen
Lauantai 30.12.2017 / Oulu, Radisson SAS – Featuring Mato Valtonen

Remun nykyisin johtamassa Hurriganes-yhtyeessä soittavat Arska Rautajoki, rummut, Nipa Niilola, kitarat & taustalaulu, Antti Rautajoki, kitarat ja Jaska Ylä-Rautio, basso.

Myös tammikuun jäähyväiskeikan liput ovat nyt myynnissä!
Lauantai 20.1.2018, kello 20.00 / Helsingin jäähalli
www.ticketmaster.fi / Ticketmaster Suomi 0600 10 800 (1,98 euroa/min. + ppm)
Liput ennakkoon alkaen 34,50 euroa (sis. kulut).