STOP THE PRESS!

Lenny & The New Wings – True Player

Lenny & The New Wings - True PlayerTuotanto: Mikko Tamminen
1.Saucy Sister 2. Vagabond Heart 3. True Player 4. Lifetime 5. In the Stillness of the Night 6. The Colours 7. Lover Should 8. Your Favorite Zombie 9. Dare to Desire 10. One for the Road
Arvio: 3/5

Kas, uutta musiikkia Lenny Kravitzilta. Paitsi että eikun eipäs. Onks tää Lenne & Lee Kingsien uusi tuleminen sitten, mitä? Tai Leevi & the Leavingsin? Ei mitään noista. Kyseessä on Elonkerjuu-ukkelin Lenni Paarman sooloprojekti, jossa myös bändikollega Antero Naali vaikuttaa. Nyt ollaan lakeuksilta ja suomenkielisestä viulupopista aika kaukana.

Paitsi kieli, nyt on miehen tunnetumpaan yhtyeeseen nähden vaihtunut totaalisesti myös tyyli. Tässä nimittäin operoidahan perustykityksen äärellä eli True Player tarjoaa tyylipuhdasta rokettirollia sellaisella puolisraskaahkolla kädellä soitettuna. Hommassa on paljon isoo ja kovaa, kitarasoolot ottavat paikkansa juuri niin kuin pitääkin ja biisit ovat rakennettu kuin alan oppikirjaa selaillen. Se onkin yksi ongelma. Biiseissä ei oikein ole tarttumapintaa.

Levyllä ja yhtyeellä on toki yritystä paljon ja tämä on livenä varmasti hyvinkin yleisöystävällistä tuuttausta mutta ei meininki ihan levylle asti onnistu välittymään. Kappaleet ovat vähän tylsänpuoleisia ja kuin yhdestä puusta vesitettyjä. Osa on lisäksi selviä plagiaatteja – kuten vaikkapa Vagabond Heart Valtavan Kääpiön ysärihitistä Melodia. Muitakin vastaavia tapauksia levyllä on. Ei se sinällään haittaisi, jos kattaus olisi mielenkiintoinen ja tästä saisi jotain irki. Nyt paketti jää vähän puolitiehen matkalla kuulijan syrämeen.

Soittaa nämä osaavat ja sinällään tietysti rakentaa ihan kelpo kappaleitakin mutta kun ’se jokin’ mystinen mauste uupuu niin se uupuu. Olen aivan varma, että tämä löytää yleisönsä ja että paljon tulee etenkin Vaasan ympäristössä keikkaa ja hyvä niin. Eihän tämä toki huonoa rokkia ole, hieman keskinkertaista vain. Biisimateriaalista ei mitään jää mieleen ja koko levy sujahtaa ohi vähän jälkiä jättämättä. Yhtye tarvitsisi edes yhden megalekan, vaikkapa ulkopuolisen tahon kirjoittaman hitikkään biisin niin ehkä tästä tulisi jo iso nimi.

Kaikki kunnia. Nyt vaan vähän lisää höyryä pataan ja kynää terävämmäksi niin kyllä tämä tästä.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by A2 Tuotanto, 2017