STOP THE PRESS!

Marja Mattlarin ja Anton Belovin yhteistyö jatkuu – Kohti-EP ulkona

KohtiJo aikaisemmin tänä vuonna uutisoitiin, miten Ukrainan Kiovassa tällä hetkellä suomeksi toimiva ja Anton Belovin johtama Kauan-yhtye sekä laulaja-lauluntekijä Marja Mattlar päätyivät tekemään yhteistyötä bändin uudelle Kaiho-albumille, ja syyskuussa julkaistun huikean studioalbumin myötä Marja Mattlar kokeili ensimmäisen kerran lyriikan tekemistä toiselle artistille. Aiemminhan Mattlarin omia kappaleita on kuultu metallimusiikin saralla Timo Rautiaisen & Trio Niskalaukauksen versioimana, mutta Kauanin uusi lyriikka oli täysin uusi haaste.

Onnistunut albumiprojekti on saanut nyt mainiota jatkoa, ja yhteistyön asetelma on kääntynyt samalla hauskasti toisin päin: Jos Anton alun perin pyysikin Marjaa tekemään Kaiholle jotain mitä hän ei ollut koskaan tehnyt eli uutta lyriikkaa toiselle artistille, nyt Marja pyysi Belovia sovittamaan EP:lle neljä uutta kappalettaan – jotain, jota Anton ei ole koskaan tehnyt muiden artistien kanssa. Kohti-EP:n lopputulos oli sykähdyttävä.

”Marja Mattlarin runous on aina saanut ihoni kananlihalle hyvällä tavalla. Hänen tekstiensä yksinkertainen kauneus kiteytyy jokaiseen sanaan jokaisessa lausessa samalla, kun Marja kuljettaa sinut tarinansa läpi”, Anton ylistää yhteistyökumppaniaan.

Kohti-EP on kuin suomalaisen kauneimman talven neljän kappaleen soundtrack, jonka kokonaisuudesta löytyy niin Kauan-yhtyeelle ominaisia, uusia ulottuvuuksia kurottelevia ja jäätimantein koristeltuja mielikuvia kuin hyvin intiimejä hetkiä, joissa läsnä on Marjan lämmin ja lähelle tuleva tulkinta vain kitaran säestämänä.
Kohti-EP

1. Kohti
2. Kuokkavieras
3. Aavistus
4. Miksikään muuksi

Kuuntele Kohti nyt Spotifyssä ja Kuokkavieras Youtubessa

www.kauanmusic.com
www.marjamattlar.net