STOP THE PRESS!

Poets of the Fall -yhtyeen kitaristi Ollie T julkaisi debyyttisoolosinglensä tänään

Ollie T, kuva: Tiia Öhman

Ollie T, kuva: Tiia Öhman

Poets of the Fall -yhtyeen kitaristi Olli Tukiainen julkaisi tänään Firelfly –nimisen debyyttisoolosinglensä taiteilijanimellä Ollie T. Instrumentaalimusiikin säveltäminen ja julkaiseminen on ollut jo pitkään taitavan kitaristin unelmana. Esikoissingle Firefly on saanut nimensä Ollien ensimmäisen, 15–vuotiaana saamansa kitaran mukaan.

Työskentely Poets of the Fallin kanssa on edelleen hyvin tärkeää ja parasta hommaa mitä tiedän, mutta olen aina halunnut tehdä myös kitaramusiikkia. Se on vähän Poetsin musatyylin ulkopuolella, vaikka Jealous Gods -levylle tehtiinkin instrumentaalikappale, Rogue. Tuntui, että yksi sellainen kappale riittää Poetsille ja siksi päätin alkaa tehdä myös omaa tuotantoani. Toistaiseksi meillä ei ole valmiita suunnitelmia kokonaisen albumin julkaisemisesta tai kiertueelle lähtemisestä Ollie T:n kanssa, mutta kaikki on mahdollista. Joka tapauksessa tulen jatkamaan kitaramusiikin säveltämistä aina kun Poets of the Fallista jää aikaa.”, kommentoi Ollie uutta suuntaansa.

Ollie T:n soolomateriaali julkaistaan Poets of the Fallin omalla Insomniac-levymerkillä. Firefly-singleä on Ollien kanssa ollut tuottamassa Poets of the Fallin Markus Captain Kaarlonen. Singlellä soittavat myös Poetsin rumpali Jari Salminen ja basisti Jani Snellman. Vokalisti Marko Saaresto puolestaan vastaa Ollie T:n visuaalisista konsepteista.

Samaan aikaan singlen kanssa julkaistaan myös video, jonka on ohjannut Miika Hakala. Katso Firefly-video täältä: https://youtu.be/ayQS3CB9DIs