STOP THE PRESS!

Menestysmusikaali Billy Elliot suurempana kuin koskaan Suomessa

Keskellä vasemmalla Simo Riihelä, Ilmari Kujansuu, Jiri Rajala, Osku Perkiö, Juho Mönkkönen ja Nuutti Kerppilä. Kuva Kari Sunnari.

Keskellä vasemmalla Simo Riihelä, Ilmari Kujansuu, Jiri Rajala, Osku Perkiö, Juho Mönkkönen ja Nuutti Kerppilä. Kuva Kari Sunnari.

Menestysmusikaali Billy Elliot on TTT:n 2000-luvun suurin musikaalisatsaus 

Musikaalin poikaroolit ja muu miehitys julkistettiin tänään klo 16 Tampereen Työväen Teatterissa ohjaaja Samuel Harjanteen johdolla. Tilaisuudessa musikaaliin valitut pojat esiintyivät ensi kertaa yleisölle.

Billyn roolissa vuorottelevat Jiri Rajala, Osku Perkiö ja Simo Riihelä. Billy ystävän Michael Caffreyn roolissa vuorottelevat Ilmari Kujansuu, Nuutti Kerppilä ja Juho Mönkkönen. Pirkanmaalaiset pojat ovat iältään 10-11 –vuotiaita. He valikoituivat mukaan Billy Elliot –koulusta, jossa he ovat treenanneet musikaalissa tarvittavia maaliskuusta asti. Musikaaliin valittiin koe-esiintymisen kautta myös 22 tyttöä. Iältään 9-11 –vuotiaat tytöt esittävät musikaalin tanssikoululaisia. Heidän joukostaan valittiin musikaalin tanssinopettajan tyttären Debbie Wilkinsonin rooliin Mesihelmi Mänttäri ja Leila Ristimäki.

Keskeisissä aikuisrooleissa ovat muun muassa Petra Karjalainen, Jyrki Mänttäri, Jussi Pekka Parviainen, Kristiina Hakovirta, Eriikka Väliahde ja Pentti Helin. Syksyllä 2018 nämä kuusi poikaa, 22 tanssivaa tyttöä, kaivosmiehet ja koko kaupunki – yhteensä hurjat 55 henkilöä – valtaavat energiallaan, taidoillaan ja sydämellään yhden Suomen suurimmista musikaalinäyttämöistä. Billy Elliot on suurin TTT:ssä tällä vuosituhannella toteutettu tuotanto.

Koskettava ja rakastettu musikaali kertoo kaivoskaupungin pojasta, jolla on unelma. Lee Hallin kirjoittamaan tarinaan perustuva, palkittu musikaali on valloittanut maailmalla jo 12 vuotta. Tarinaa siivittää Elton Johnin musiikki.

”Billy Elliot on yksi 2000-luvun menestyneimmistä ja hienoimmista brittiläisistä musikaaleista. Tarina nuoresta Billysta, jonka veri sykkii tanssille, koskettaa ihmisiä monellakin eri tasolla. Se kertoo meille unelmista, toivosta, mahdollisuuksista – sekä peloista, ennakkoluuloista ja asenteista”, sanoo ohjaaja Samuel Harjanne. Hän on ansioitunut ohjaajana paitsi Suomessa myös kansainvälisillä näyttämöillä.

Linkki striimattuun mediatilaisuuteen
http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/billy-elliot