STOP THE PRESS!

Maineikas lauluyhtye The King’s Singers saapuu 50-vuotisjuhlakiertueelle Helsinkiin 19.11.2018

The King's Singers, Credit: Marco Borggreve

The King’s Singers, Credit: Marco Borggreve

Maineikas, maailmanlaajuisesti erittäin arvostettu The King’s Singers saapuu konsertoimaan Suomeen GOLD-maailmankiertueellaan. Yhtye konsertoi Helsingin Musiikkitalossa 19.11.2018. Pitkän linjan a cappella -yhtye esittää tuolloin uuden ohjelmistonsa, jolla se juhlistaa mittavaa, 50-vuotista uraansa. Yhtye esitää konsertissa heitä varten tilattuja uusia sävellyksiä ja sovituksia, mutta siellä kuullaan myös heidän suosikkiohjelmistoaan: renessanssin helmiä, ikonisia pop-kappaleita sekä taidolla sovitettuja kansanlauluja. Osassa konsertin kappaleista The King’s Singersiä säestää Polyteknikkojen Kuorosta ja naiskuoro Philomelasta koottu suurkuoro.

The King’s Singersin perustivat kuusi Cambridgen King’s Collegesta valmistunutta laulajaa vuonna 1968. Alusta asti yhtye on ollut tunnettu musiikillisesta monipuolisuudestaan, sillä tuohon aikaan harvat klassiset lauluyhtyeet tarttuivat populaarimusiikin teoksiin.

Kokonaisuuteen kuuluvat oleellisesti brittiherrasmiesten vastustamaton charmi ja täydellisyyttä hipova musiikillinen taidokkuus, jotka ovat tuoneet heille vankan fanikunnan eri puolilla maailmaa. The King’s Singersin tunnistaa virheettömästä yhdenaikaisesta intonaatiosta, harmoniasta, artikulaatiosta, ajoituksesta sekä huikeasta kolmen ja puolen oktaavin äänialasta, jonka yhtye saavuttaa siitä huolimatta, että kaikki sen laulajat ovat miespuolisia. Yhtye onkin voittanut vuosien vaikana useita merkittäviä palkintoja, kuten Grammyjä, Emmyn ja arvolehti Gramophonen Hall of Fame -jäsenyyden – puhumattakaan lukuisista ylistävistä arvioista.

GOLD on vuolas kiitos kaikelle sille musiikille, joka on määrittänyt yhtyettä sen ensimmäiset viisi vuosikymmentä, mutta samalla se on katsaus laulumusiikin tulevaisuuteen. Yhtye esittää myös juhlakiertuetta varten tilatuja uusia sävellyksiä ja sovituksia.

Konsertissa kuullaan mm. seuraavien säveltäjien tuotantoa:

Bob Chilcott
Orlandus Lassus
Henry Ley
Nico Muhly
Camille Saint-Saëns
Franz Schubert
Ludwig Senf
Charles Villiers Stanford
Juan Vazquez
Eric Whitacre
Roderick Williams


The King’s Singers (UK)
Patrick Dunachie, kontratenori
Timothy Wayne-Wright, kontratenori
Julian Gregory, tenori
Christopher Bruerton, baritoni
Christopher Gabbitas, baritoni
Jonathan Howard, basso

http://www.royalmusic.fi/
http://kingssingers.com/
https://www.facebook.com/kingssingers/

The King’s Singers – GOLD
Su 19.11.2018 kello 19.00
Kesto 2 h – sis. väliajan
Helsinki
Musiikkitalo, Konserttisali
Liput
€ 23,50 / € 28,50 / € 33,50/  € 43,50 / € 48,50 / € 53,50 / € 58,50 (sis. toimitusmaksut)
Ticketmasterin myyntipaikoista sekä Musiikkitalon lippumyymälästä.
www.ticketmaster.fi

Konsertin tuotanto: Royal Music Finland