STOP THE PRESS!

TUNTEMATON SOTILAS -elokuva keräsi Ruotsissa ennätysyleisön heti avausviikonloppuna

Tuntematon sotilas

Kuva: Juuli Aschan © Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva sai ensi-iltansa Ruotsissa keskiviikkona 6.12. kautta maan yli 130 valkokankaalla ja keräsi ennätysyleisön heti ensi-iltaviikonloppunaan. Elokuva tavoitti jo ensi-iltaviikonlopun (ke-su) aikana 20 421 katsojaa, joka on enemmän kuin yksikään suomalainen elokuva on saavuttanut kokonaiskatsojamäärässä Ruotsin elokuvateattereissa yli kymmeneen vuoteen. Jo kahden ensimmäisen esityspäivän jälkeen Tuntematon sotilas oli Ruotsissa koko viikon toiseksi katsotuin ensi-ilta paikallisen Solsidan-elokuvan jälkeen.

Elokuva keräsi erinomaiset arvostelut myös Ruotsissa. Etenkin onnistunutta ohjaustyötä ja näyttelijäsuorituksia on kiitelty lähes poikkeuksetta. Tuntematon sotilas keräsi runsaasti huomiota myös Ruotsissa viime viikolla tapahtuneissa Suomi 100 -juhlallisuuksissa.

“Mahtavaa, että elokuva on saanut lämpimän vastaanoton myös Ruotsissa, josta lähes 2000 vapaaehtoista saapui taistelemaan maamme itsenäisyyden puolesta. Sain kunnian tavata näistä veteraaneista muutaman kaksi viikkoa sitten Tukholmassa ja heidän kanssaan käymäni keskustelut merkitsevät minulle paljon. Oli hienoa kuulla, kuinka elokuva onnistui puhuttelemaan myös veljiämme lahden toisella puolen.”

Aku Louhimies

Ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja

 

”Tämä on ollut todellinen ryhmätyövoitto kaikilla rintamilla, mutta olemme vasta hyvässä alussa. Ennätysten rikkominen ja laadukas elokuva tukevat meitä hyökkäämään joulumarkkinoille ja varmistamaan Tuntematon sotilas -elokuvalle paikan myös ruotsalaisten sydämissä.”

Antti Toiviainen

Pohjoismaiden myynti- ja levitysjohtaja

SF Studios

Louhimiehen Tuntematon sotilas on ensimmäinen suomalainen elokuva, jonka SF Studios levittää Ruotsissa sen 98-vuotisen historiansa aikana. Seuraavaksi SF Studios levittää Tuntematon sotilas -elokuvan Norjan ja Tanskan elokuvatettereissa.

 

SUOMALAISTEN ELOKUVIEN KOKONAISKATSOJAMÄÄRÄT RUOTSISSA

1. Äideistä parhain                                                            2005                                    141 179
2. Mies vailla menneisyyttä                                          2002                                n. 93 000 *)
3. Tali-Ihantala 1944                                                       2007                                    17 340
4. Framom främsta linjen                                              2004                                    16 275
5. Toivon tuolla puolen                                                    2017                                       9 212
6. Tom of Finland                                                               2017                                       8 285

 

*) Avausviikonlopun tilastot eivät saatavilla. 40 000 katsojan osalta ei ole tietoa esityspaikoista tai lipputuloista.  

 

Tuntematon sotilas -elokuva jatkaa edelleen elokuvateattereissa kautta maan sekä Ruotsissa että Suomessa. Suomessa elokuvalla on tällä hetkellä 839 011 katsojaa.

 

Elokuvasta käydään paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa erityisesti näillä aihetunnisteilla:

#tuntematon2017

#tuntematonsotilas2017

#tuntematonsotilas

#okändsoldat