STOP THE PRESS!

Helmikuussa uudentyyppinen Elisa Viihteen alkuperäissarja: päärooleissa Seksikäs-Suklaa ja Dosdela

SupisuomalaisetElisa Viihde julkaisee helmikuussa uuden alkuperäissarjan Supisuomalaiset. Neliosaisen minisarjan päärooleissa esiintyvät huippusuositut artistit ja tubettajat: Luyeye “Seksikäs-Suklaa” Konssi ja Hanad “Dosdela” Hassan. Sivurooleissa nähdään muun muassa Makwan Amirkhani, Musta Barbaari, Juha Mieto, Prinssi Jusuf sekä tubettajat Arttu Lindeman, Jaakko Parkkali ja Karoliina Tuominen.

Uudentyyppinen minisarja koostuu neljästä 15-minuuttisesta jaksosta, jotka tulevat katsottavaksi 1. helmikuuta vain Elisa Viihteessä. Sarja yhdistelee mielenkiintoisella tavalla faktaa ja fiktiota: jokainen jakso sisältää sekä käsikirjoitetun komediaosuuden että keskustelu- tai realityosuuden, jossa kaikenlaista voi sattua. Supisuomalaiset on ensimmäinen Elisa Viihteen alkuperäissarja, jonka päätähdet ovat tubettajia. Järjestyksessään Supisuomalaiset on Elisa Viihteen yhdeksäs alkuperäissarja: aiemmin ilmestyneitä alkuperäissarjoja ovat muun muassa Downshiftaajat, Ismo, Konttori, Pää edellä sekä tänään 14.12. julkaistava Kolmistaan.

Sarjassa Seksikäs-Suklaan ja Dosdelan esittämä kaksikko joutuu Kelan työllistämiskurssille leväperäisen levytuottajan tehtyä heille oharit. Kurssi heittää heidät suomalaisuuden ytimeen tanssilavoille, jääkiekkokaukaloihin ja tapaamaan monenlaisia suomalaisia. Sarjan muissa rooleissa esiintyvät muun muassa Makwan Amirkhani, Musta Barbaari, Juha Mieto, Prinssi Jusuf sekä tubettajat Arttu Lindeman, Jaakko Parkkali ja Karoliina Tuominen.

– Elisa Viihteen asiakkaat rakastavat kotimaisia sarjoja ja komedioita. Kehitämme jatkuvasti ohjelmatarjontaamme asiakkaidemme mieltymysten mukaisesti. On hienoa päästä tukemaan myös kokeilevampaa tekemistä, ja tarjota samalla uusille tekijöille mahdollisuus tavoittaa uusia katsojia. Uudentyyppisen sisällön eksperimentoinnit ovat luonnollista jatkoa Elisa Viihteen useiden vuosien merkittäville panostuksille kotimaisiin elokuviin ja alkuperäissarjoihin, sanoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Sarjan tuottaja Julius Repo iloitsee uudesta yhteistyöstä ja Elisa Viihteen tarjoamasta mahdollisuudesta löytää uusia yleisöjä suosittujen artistien ja tubettajien sisällöille.

– Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä Elisa Viihteen kanssa. Kaikki on ollut saumatonta alusta asti, sillä rakensimme heti alussa Elisa Viihteen kanssa yhteisen vision tuotannolle ja saimme paljon tukea sen toteuttamisessa. Mielestämme Elisa Viihde on paras esityspaikka Supisuomalaiset-sarjalle ja se tuo varmasti uusia katsojia ja faneja viihdeartisteillemme, Repo kertoo.

Seksikäs-Suklaa on innoissaan päästessään jakamaan kokemuksiaan kohtaamistaan yhteiskunnan paineista. Vaikka sarja on komedia, kohdataan sarjassa tilanteita, jotka voivat oikeassakin elämässä hämmentää niihin törmääviä.

– Huumorin takana on aina totuus ja must oli kiva muistella Hanadin kanssa, minkälaista oli ennen. Meillä oli aina tapana heittää läppää toisille esimerkiks, että mitäköhän käy, kun meet uuden tyttöystävän luo näytille ja sen isä kysyy, missäpäs poika olet töissä? Kaikki tällaiset yhteiskunnan paineet stressas. Niistä väännettiin läppää, mitä aina nähtiin, Seksikäs-Suklaa kertoo.

– Monet ystävät kokevat näitä yhteiskuntapaineita. Suomessa on aina muutenkin ollut jotenkin häpeä, jos ei mee hyvin. Vaikka joskus sun pitää tietää, miltä tuntuu syödä raakaa sipulia ja ketsuppia, kun jääkaappi on tyhjä kun veljen lompakko, Seksikäs-Suklaa jatkaa.

 

SARJAN TIEDOT

Ohjaaja
Elena Sulin

Kuvaaja
Hannes Repo

Tuottaja
Julius Repo

Äänittäjä
Juhana Vihervaara

Päärooleissa
Hanad “Dosdela” Hassan ja Luyeye “Seksikäs-Suklaa” Konssi

Muissa rooleissa
Makwan Amirkhani, Josijas ”Prinssi Jusuf” Belayneh, Arttu Lindeman, Juha Mieto, James ”Musta Barbaari” Nikander, Jaakko Parkkali ja Karoliina Tuominen

Käsikirjoittajat
Hanad Hassan, Luyeye Konssi, Hannes Repo ja Elena Sulin

Genre
Komedia

Tuotantoyhtiö
Bonzu Media Productions Oy

Tuotanto
Elisa Viihde

Kuva
Bonzu Media

 

Synopsis

Hanad ”Dosdela” Hassan ja Luyeye ”Seksikäs-Suklaa” Konssi haaveilevat maineesta ja mammonasta Itä-Helsingissä. Unelma on toteutua, kun tuottaja lupaa heille levytyssopimuksen. Suklaa ja Dosdela juhlivat sopparia koko yön ystäviensä Prinssi Jusufin ja Mustan Barbaarin kanssa.

Raaka aamu koittaa Kontulassa, kun pojat heräävät leväperäisen tuottajan soittoon. Levytyssopimus on peruttu, eikä jäljelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin ottaa yhteys Isotätiin. Soitto Kelaan vahvistaa pahimman pelon, kun Isotäti uhkaa maksukarenssilla. Fygyä saadakseen on parivaljakon osallistuttava uudelle työllistämiskurssille, joka tutustuttaa koulutettavat suomalaiseen kulttuuriin.

Kelan koulutus vie Seksikäs-Suklaan ja Dosdelan matkalle ympäri Suomea oppimaan julkisuudesta, taklattavaksi jääkiekkokaukaloon, paikallisille tanssilavoille ja lopulta perinteisen yrttijuoman kiidättäminä takaisin lähiöön. Mutta suomalaistuvatko sankarit? Ja kuinka käy ystävyyden?