STOP THE PRESS!

Elokuvateattereihin ennustetaan 9 miljoonaa kävijää

Elokuva-alan keskusjärjestö Suomen Filmikamari arvioi, että suomalaisissa elokuvateatterissa käydään tänä vuonna 9 miljoonaa kertaa. Tulos olisi paras sitten vuoden 1983, jolloin 9 miljoonaa katsojaa on viimeksi ylitetty.

– Parina viime vuonna on päästy jo hyvin lähelle 9 miljoonaa katsojaa, nyt näyttää siltä, että Suomessa saatetaan vihdoinkin Tuntemattomaan sotilaan vetämänä ylittää haamuraja, veikkaa Suomen Filmikamari ry:n toimitusjohtaja Tero Koistinen.

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on ollut elokuvavuoden kiistaton hitti ja se on luotettavan elokuvatilastoinnin ajan katsotuin kotimainen elokuva. Ulkomaisista elokuvista sen edellä on enää Titanic. Tuntemattomalla on nyt kasassa 855 007 katsojaa.

– Star Wars: The Last Jedi tuli keskiviikkona ensi-iltaan ja katsojalukujen veturiksi Tuntemattoman rinnalle 66 645 kahden päivän katsojatuloksella. Star Wars ehtinee tehdä tänä vuonna yli puoli miljoonaa kävijää, arvioi Koistinen.

Loppuvuoden uusista ensi-illoista suurimmat menestysodotukset kohdistuvat elokuviin Jumanji: Welcome to the Jungle (23.12.), Ferdinand (25.12.), kotimainen 95 (25.12.) ja Solsidan (29.12.).