STOP THE PRESS!

Matti Mikkolan Saimaa-yhtyeeltä uutta musiikkia

Saimaa - Urheilu-SuomIUrheilu-Suomi –niminen levy julkaistaan 22.12.2017. Albumin musiikki syntyi rinta rinnan Ylen 10-osaisen Urheilu-Suomi–dokumenttisarjan kanssa. Levyä juhlistetaan Saimaa plays Urheilu-Suomi -keikalla Helsingin Kultuuritalolla 7.4.2018.

Suursuosioon vuoden 2014 Pepe & Saimaa –albumillaan noussut Saimaa –yhtye julkaisee uransa kolmannen albumin 22.12.2017. Uusi levy on nimeltään Urheilu-Suomi ja se on syntynyt rinta rinnan Ylellä parhaillaan esitettävän Urheilu-Suomi–dokumenttisarjan kanssa. Saimaan Urheilu-Suomi-albumi on itsenäinen teos, jonka musiikkia kuullaan televisiossa esitettävässä dokumenttisarjassa.

”Minun piti alunperin tehdä tunnusmusiikki Urheilu-Suomi–dokumenttisarjaan normaalina päivätöinäni. Aloin kuitenkin haaveilla ideasta tehdä tunnari erityisellä tavalla, omalla Saimaa-bändillä. Ylellä innostuttiin ideasta ja se pian se laajeni koko sarjan musiikin toteutukseen sekä kokonaiseen teema-albumiin. Kävi ilmi, että urheilumaailma oli aivan erityisen inspiroiva teema. Onhan urheilu tosi esteettistä ja rytmikästä ja dramaattista.”, valottaa Matti Mikkola levyn ensiaskelia.

Musiikkia todella syntyi, sillä 22.12. julkaistavalla levyllä on 15 uutta kappaletta ja levyn cd-versio sisältää lisäksi vielä bonusalbumin, jossa on lisää musiikkia sarjasta. Urheilu-Suomi –levyn kappaleiden tunnelmat vaihtelevat käsiteltävän aiheen mukaan. Mukana on tyylilajeja niin Saimaalle tyypillisestä 1970-luvun progeen nojaavasta maalailusta aina 1960-ja 70-lukujen viihdemusiikkiin, 1980-luvun tunnelmiin ja 1990-luvun
downtempo–tyyliin. Löytyypä levyltä myös mm. sämplättyjä pätkiä urheiluselostuksistakin.

”Koen olevani merkittävän epäurheilullinen henkilö, joten tämä oli todella mielenkiintoinen projekti. Kuin kurkistus vieraaseen ja erikoiseen maailmaan. Mutta löytyi urheilumaailmasta tuttujakin elementtejä –rytmejä ja liikeratoja”, summaa Mikkola mietteitään valmiin levyn kanssa.

Levyä juhlistetaan Saimaa plays Urheilu-Suomi–keikalla Helsingin Kulttuuritalolla 7.4.2018. Konsertin liput tulevat myyntiin 18.12.2017.

Urheilu-Suomi-keikan lisäksi Saimaa lähtee keväällä 2018 myös kiertueelle ja suunnitteilla on keikkailla läpi kesän. Näistä suunnitelmista tiedotamme myöhemmin lisää.

Urheilu-Suomi biisilista
Ajolähtö
Hetkinen
Hopea
Kuningas
Lentävä suomalainen
Mäkikotka
Marja-Liisa
Olympia-kahvit
Mölli ja Vellu
Monaco Grand Prix
Pikataipale
Saksa on paska maa
Sataprosenttinen suoritus
Suo, porkka ja suksi
Ennätys

Saimaa on:
Matti Mikkola (kitara)
Eppu Kosonen (rummut, laulu)
Jesper Anastasiadis (laulu, basso, akustinen kitara)
Juho Kanervo (basso)
Thomas Rönnholm (rummut)
Juha Kuoppala (koskettimet)
Mikael Myrskog (koskettimet)
Jari Kankare (huilu, saksofoni)
Toni Kulku (perkussio, malletit)
Juhani Grönroos (soolokitara)

Saimaa discografia:
Pepe & Saimaa (2014)
Matka mielen ytimeen (2015)
Urheilu-Suomi (2017)

Urheilu-Suomi-dokumenttisarja
Ylen Urheilu-Suomi-dokumenttisarja on monipuolinen katsaus suomalaiseen urheiluun ja urheilijoihin sekä urheiluhulluun kansaan. Suomalaisten suhdetta urheiluun ja menestykeen ja tappion hetkiin läpi käyvässä sarjassa on mukana huippu-urheilijoita kuten Jari Litmanen, Teemu Selänne, Jani Sievinen, Lasse Viren, Jarkko Nieminen, Matti Nykänen ja Kiira Korpi. 10-osaisen dokumenttisarjan uusi jakso aina keskiviikkoisin Yle Areenaan. Sarjan jaksot esitetään myös Yle TV2:lla aina torstaisin klo 19, Yle Teemalla lauantaisin klo 16.20 ja Yle TV2:lla sunnuntaisin klo 20. Urheilu-Suomen keskusteluohjelma Yle Puheella torstaisin klo 15. Urheilijoiden henkilökuvia lauantaisin klo 12:n jälkeen Radio Suomessa.