STOP THE PRESS!

Jussi Parviainen tähdittää uutta Ihana Leijona -videota

Ihana Leijona / Timo Kämäräinen. Valokuva: Tero Ahonen

Ihana Leijona / Timo Kämäräinen. Valokuva: Tero Ahonen

Timo Kämäräisen alter ego Ihana Leijona julkaisee debyyttialbuminsa 2. helmikuuta

Huippukitaristi Timo Kämäräisen uskalias alter ego Ihana Leijona julkaisee tänään uuden Ei vaihtoehtoa -biisin sekä videon, jonka päätähtenä nähdään itse Jussi Parviainen.

Kämäräinen kertoo biisin lähteneen liikkeelle hänen kirjoittamastaan joulurunosta, jossa päähenkilö on kuolemassa tai ainakin tuntee niin, kaivaten rakkautta ja muistellen elämänsä kauniita hetkiä. Läsnä on vahva miehen ahdistus.

”Ahdistavissa tilanteissa ihmiset reagoivat hyvin eri tavoin, erilaisten reaktioiden taustalla voi kuitenkin olla hyvin samankaltaisia asioita. Negatiivista on tunnistettavissa positiivi”, Timo luonnehtii.

Alun perin hyvin tummina kuvina Kämäräisen päässä ollut tarina pehmeni muuttuessaan nyt julkaistavaksi biisiksi. Lopputulos on romanttisempi, kun karujen tapahtumien kuvaaminen biisissä tuntui turhan alleviivaavalta.

”Ajattelin, että Jussi Parviainen olisi erinomainen hahmo näyttelemään tämän käsikirjoitukseni, olin pitänyt hänen töistään ja hänen energiansa sopi alkuperäiseen visiooni. Hän innostuikin biisistä ja ideasta, ja samana iltana hänelle soitettuani kävin lisää läpi hänen elokuviansa huomaten, että tekstiini istuvaa materiaalia löytyy paljon. Sanottakoon, että hämmennyin, kuinka lähelle tarinani sieltä löysin, paikkoja myöten. Ehkä olin nähnyt niitä, ja alitajunta toimi puolestani. Koostinkin materiaalin pohjalta kokonaisen videon, ja kun Jussikin piti siitä, päätimme käyttää sitä”, Kämäräinen kertoo.

Katso syviin vesiin sukeltava Ei vaihtoehtoa -video nyt YouTuOKbesta.

Timo on soittanut puhaltimia lukuunottamatta kaikki kappaleen instrumentit. Trumpettisoolosta vastaa Verneri Pohjola, pasuunassa kuullaan Juho Viljasta ja saksofonissa on Antti Hynninen.

Ihanan Leijonan debyyttialbumi julkaistaan 2. helmikuussa 2018, ja bändi nähdään samana iltana myös keikalla Helsingissä Elmun baarissa.

Kevään keikkalista täydentyy jatkuvasti, ja tällä hetkellä vahvistetut esiintymiset ovat:

2.2. Elmun Baari, Helsinki
15.2. Suisto, Hämeenlinna
16.2. Henry’s Pub, Kuopio
17.2. Möysä, Lahti
23.2. Lutakko, Jyväskylä
24.2. Graceville, Iisalmi

www.facebook.com/ihanaleijona