STOP THE PRESS!

Heikki Silvennoinen & Acoustic Time

Heikki Silvennoinen, kuva: TTT-klubi

kuva: TTT-klubi

Konsertti: TTT-klubi 16.12.2017
Esiintyjät: Heikki Silvennoinen & Acoustic Time: Heikki Silvennoinen (kitara, laulu), Jani Auvinen (rummut), Juha Verona (basso), Pia Bos (laulu)
Arvio: 5/5

Heikki Silvennoinen ei juuri esittelyjä kaipaa. Hänet monet muistavat Kummeli-miehenä, mutta vieläkin paremmin musiikkidiggarit tuntevat Silvennoisen raudanlujana kitaristina, jolta sujuu kaikki aina popista bluesin kautta rockiin. On lauantai-ilta ja pikkujouluyleisö on tullut kuuntelemaan miehen Acoustic Time -kokoonpanon soitantaa. Ainakin allekirjoittaneella olivat odotukset kovat, sillä olen joskus aiemmin ollut miehen keikalla ja todennut fiiliksen olevan katossa. Sitä samaa odotin tältä keikalta, enkä yhtään pettynyt.

Tämä lähes puolitoistatuntinen konsertti on juuri sitä itseänsä: blues-rockin juhlaa. Luvassa on mm. JJ Calen, Eric Claptonin ja Creamin kappaleita, jotka todella railakkaasti toimivat tässä klubimaisen intiimissä tilassa, saaden yleisön suorastaan hullaantumaan musiikin tahdissa. Silvennoisen ympärillä on uskomattoman hyvät muusikot ja kaikista kappaleista saadaan kaikki todella irti. Varsinkin kosketinsoittaja (jonka nimeä en valitettavasti nyt muista) pistää todella parastaan, mieleen tulevat vanhat kunnon Hammond-saundit. Muutaman kappaleen itsekin laulava Pia Bos on erinomainen osa kokonaisuutta ja tuo myös taustalaulussa juuri samanlaista fiilistä kuin noissa Calen ja Claptonin kappaleissa alunperinkin on. Jos on mahdollista nähdä tämä kokoonpano, niin taatusti saat koko rahalle huippuvastinetta – tässä on todella mahtitaikaa.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net