STOP THE PRESS!

Atari Flashback 8 HD Gold Classic -pelikonsoli

Atari Classic Game Conseole 8 HDValmistaja: AT Games
Arvio: 3,5/5

Kun 70-luvun alkupuolella perustettu, pelejä kehittävä Atari vuosikymmenen puolivälin jälkeen julkaisi oman pelikonsolinsa Atari VCS:n, oli videopelien uusi  aikakausi käynnistynyt. 80-luvun alussa yhtiö toi markkinoille uuden pelikonsolin, jolloin vanhempi malli sai uuden nimen: Atari 2600. Neljänkymmenen vuoden aikana on tapahtunut paljon. Peliyhtiö on vaihtanut omistajaa ja sen nimikin on kierrellyt siellä sun täällä. Nyt kun Nintendo on julkaissut uusia versioita legendaarisista pelikonsoleistaan, saa 2600:n uusioversiointikin yhdessä Atarin ja Activisionin klassikkopelien kera uutta potkua.

Kuten konsolin nimikin jo sanoo, klassikkopeleistä on kyse, vaikka niitä onkin viilattu sopivasti teräväpiirtolaadulle. Tosin 4K-televisiolla 720p HD-resoluuttio valitettavasti näyttää hieman suttuiselta, mutta luo kuitenkin siihen sopivasti retromaista tunnelmaa. Konsolin mukana tulee kaksi alkuperäisiä 2600:n ohjaimia muistuttavaa langatonta ohjainta, mikä on erittäin hyvä lisä tänä päivänä. Mikäli kaapistasi löytyy yhä nuo langalliset ohjaimet, niitäkin voi käyttää – paneelin etuosassa on niille tarkoitetut pistokkeet. Ei muuta kuin virtajohto konsoliin, toinen pää sähköpistokkeeseen ja virtanapista laite pyörimään.

Atari Flashback 8 HD Gold Classic tarjoaa kaikkiaan 120 peliä, jotka kaikki on valmiksi asennettu. Mukana on Atarin omien pelien lisäksi myös Activisionin klassikkopelejä. Tarjolla on mm. 70-luvun hitit Adventure, Combat, Night Driver ja Space War tai myöhemmät hitit kuten Swordquest -pelisarja, Haunted House ja Yars’ Revenge. Parasta näissä peleissä on juuri se, että ne vievät pelaajan aikakoneen lailla vuosikymmenien taakse ja näin myös nuoremman sukupolven siihen maailmaan, mistä nykyaikainen pelaaminen sai alkunsa. Helppoa pelattavaa ja ennen kaikkea yksinkertaisen hauskaa. Monimutkaisten pelien maailmassa tämä on ihan rautaa.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by AT Games, 2017