STOP THE PRESS!

Pikkuli-sarjan hahmot hurmaavat mobiilipeleissä

Pikkuli pyyralliSuomessa tuotettu Pikkuli-televisiosarja on noussut viime vuoden aikana monen alle kouluikäisen lapsen suosikkitelevisiosarjaksi. Monissa alle kouluikäisten perheissä ollaan varmasti iloisia siitä, että animaatiosarjan katselun lisäksi Pikkulin voi myös ladata mobiililaitteelle erilaisien appien muodossa. Parin kuukauden sisällä on julkaistu kaksi uutta Pikkuli-sovellusta, toinen osaksi Pikku Kakkosen appia, toinen yhteistyössä Turun taidemuseon kanssa. Marraskuussa julkaistu Pikku Kakkosen sovelluksen Pikkulin Pyyralli on sovelluksen suosituimpia pelejä.

”Pikkulin Lampiloiskis on kuin mindfulnessia”

Vanhemmille on tärkeää, että lasten sovelluksissa on rauhallinen rytmi eikä niissä ei pelata aikaa vastaan. (HS 21.12.2017) Pikku Kakkosen sovelluksessa on kaksi Pikkulin omaa peliä, Lampiloiskis ja Pyyralli. Lampiloiskis-peliä on kuvattu rytminsä perusteella lasten mindfulnessiksi, mikä kertoo paljon pelin tyylistä. Lisäksi Pikkuli-sarjan pohjalta on tuotettu kahdeksan muuta Pikkuli-sovellusta, mm. musiikkia hauskasti opettava sovellus, jossa pääsee rummuttamaan Tikan autorämää tai laulamaan Pyynpoikasten kanssa tai kevyt matematiikkajohdatuspeli, jossa on tavoitteena pelastaa Myyrän sokkeloon eksyneet pyynpoikaset. Leikki ja löydä Pikkulin kanssa -sovellus tarjoaa lapselle vapaan leikin maailman, jossa tutkitaan Pikkulin kotia ja lähimetsää.  Pikkulin sovelluksia on testattu pitkin kehitystä sekä päiväkodeissa että yksittäisten lasten kanssa. Perinpohjaisen testauksen ansiosta kaikissa Pikkuli-sovelluksissa riittää tekemistä ja löytämisen iloa sekä pienille että hiukan isommillekin pelaajille.

Suosittu televisiosarja taipuu hyvin peleiksi

Pikkuli-animaatiosarjan graafinen tyyli, hauskat hahmot ja tarttuva musiikki soveltuvat loistavasti mobiilipeleihin. Pikkuli-pelit on toteutettu pitkälti samalla tiimillä, joka on Pikkuli-animaatiosarjan takana. Monilla elokuvafestivaaleilla esillä olleen televisiosarjan visuaalisuus on viehättänyt aikuiskatsojiakin, joten ei ole yllätys, että lapsipelaajien lisäksi Pikkulin sovelluksista kiinnostuvat myös aikuiset.