STOP THE PRESS!

Koko perheen Ritaripäivät Turun linnassa 6.-7.1.2018

Loppiaisviikonloppuna kannattaa suunnata Turun linnaan. Ritaripäivillä monipuolinen menneisyys tulee tutuksi kun linnan väki esittelee toimiaan ja asiantuntijat mielenkiintoisia aiheitaan.

Linnan varusväki on saapunut paikalle esittelemään taitojaan ja keskiaikaisessa kuninkaansalissa naisväki valmistautuu pitoihin pukeutumalla parhaimpiinsa ja valmistelemalla herkullisia ruokia metsästäjän saaliista. Linnassa tapaat myös alkemistin, joka perehdyttää tieteensä saloihin ja piparkakkumestari Petruksen, joka leipoo muottien avulla näyttäviä piparkakkuja. Ritaripäiviksi kauppiaan laivakin on saapunut Turkuun ja hän esittelee hienoja tavaroitaan linnan väelle. Vanhan musiikin taitaja Anneliina Koskinen ilahduttaa kävijöitä soitollaan Kuningattaren salissa. Ehkäpä näet keskiaikaisilla käytävillä myös Turun linnan Tonttu-ukon?

Tietovartteja mielenkiintoisista aiheista
Tänä vuonna uutuutena ovat tietovartit, jotka ovat käynnissä klo 11–17 ja joita voi poiketa kuuntelemaan milloin vain itseään kiinnostavien aiheiden mukaan. Millaista ruokaa keskiajalla syötiin? Minkälaisia rahoja käytettiin? Haluatko kuulla värien historiasta? Kuinka pimeää ennen oli? Millaisiin vaatteisiin prinsessa pukeutui? Miten aikaa mitattiin? Mistä kirkon patsaat kertovat? Ketkä hallitsivat kirjoitustaidon?

Vaakunoita ja vanhoja rakennustekniikoita
Linnan Pajassa pääset tutustumaan vanhoihin rakennustekniikkoihin ja värittämään vaakunoita. Ritarisalissa voit kokeilla linnanneidon pukuja ja ritarin varusteita. Esilinnan tyylihuoneissa on vielä esillä katettuja joulupöytiä, joita kannattaa käydä ihastelemassa.

Opastetut kierrokset koko perheelle päälinnassa

  • suomeksi klo 10.20 alkaen 20 min. välein klo 16.20 asti
  • ruotsiksi klo 11.10, 12.10, 13.10, 14.10, 15.10 ja 16.10
  • venäjäksi klo 10.30, 12.30, 14.30 ja 16.30

Ritaripäivillä koko ohjelma sisältyy lipun hintaan
Aikuiset 12 € / lapset (4–15-vuotiaat) 5 € / perhelippu (2 aikuista ja 2–4 lasta) 30 €

Ravintola Juhana Herttuan Kellari palvelee klo 10–18. Maukasta lounasta tarjolla klo 12–16. Tapahtuman aikana avoinna myös Juhana Herttuan Kellarin pop up -kahvila Kuninkaansalissa klo 11–16.