STOP THE PRESS!

Virpi Suutarin Yrittäjä -elokuva valittu Göteborgin elokuvajuhlien kilpasarjaan

Oktober Oy:n tuottama Virpi Suutarin ohjaama elokuva Yrittäjä saa maailman ensi-iltansa Göteborgin elokuvajuhlilla helmikuussa 2018. Göteborgin elokuvajuhlat on pohjoismaiden arvostetuin kansainvälinen elokuvafestivaali. Yrittäjä kilpailee dokumenttielokuvien pääkilpasarjassa 7 muun elokuvan kanssa parhaan pohjoismaisen dokumenttielokuvan palkinnosta.

Yrittäjä on hellän koominen dokumentaarinen elokuva yrittämisen innosta ja eetoksesta, kahdesta yrityksestä kahdessa hyvin erilaisessa Suomessa. Elokuva avaa näkymän katve-alueelle, missä halutaan yhä elää ja yrittää, mutta myös moderniin Suomeen, jossa otetaan ketterästi haltuun uudet teknologiat ja globaalit toimintamallit.

Elokuvan ovat tuottaneet Oktober Oy:n Joonas Berghäll (Kuun metsän Kaisa, Äidin toive, Miesten vuoro) ja Satu Majava (Kuun metsän Kaisa, Äidin toive). Joonas Berghäll kommentoi valintaa: ”on ollut kunnia työskennellä yhden suomalaisen dokumenttielokuvalegendan kanssa tämän elokuvan parissa. Maailman ensi-ilta Göteborgin elokuvajuhlilla on todella upea alku Yrittäjän festivaalikierrokselle. Odotan innolla maaliskuussa Suomessa starttaavaa elokuvateatterilevitystä.”

Virpi Suutari on kahdesti Jussi-palkittu ja yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista dokumenttielokuvaohjaajista, jonka dokumenttielokuvat ovat voittaneet lukuisia kansainvälisiä palkintoja ja olleet ehdolla mm. EFA-palkinnon saajaksi. Suutarin elokuviin lukeutuu mm. Eleganssi (2016), Eedenistä pohjoiseen (2014), Hilton! (2013) ja Auf Wiedersehen Finnland (2010).

Elokuvan on leikannut Jussi Rautaniemi (Hymyilevä mies, Katto, Eedenistä pohjoiseen), kuvannut Heikki Färm F.S.C., musiikin on säveltänyt Sanna Salmenkallio ja äänisuunnittelusta vastaa Olli Huhtanen.

Yrittäjä saa ensi-iltansa suomalaisissa elokuvateattereissa 23.3.2018 ja sen levittää Pirkanmaan elokuvakeskus.