STOP THE PRESS!

Uutuuskirja pureutuu suomalaiseen dokumenttielokuvaan ja sen tekijöihin

Harri Römpötti - Sanokaa mitä näitteHarri Römpötin uutuuskirjassa Sanokaa mitä näitte suomalaiset dokumenttielokuvien ohjaajat kertovat tavoistaan katsoa todellisuutta kameran läpi.

Viimeisten 30 vuoden aikana dokumenttielokuvasta on tullut taidetta. Dokumenteissa on alettu hyödyntää näytelmäelokuvan keinoja, ja niistä on tullut henkilökohtaisempia. Suomessa dokumenttien monipuolisuus ja laatu ovat jopa ohittaneet näytelmäelokuvan, ja suomalainen dokumentti tunnetaan myös ulkomailla.

Sanokaa mitä näitte kuvaa suomalaista dokumenttielokuvaa sen keskeisten tekijöiden kautta. Kirjaan haastateltu ansioituneiden ohjaajien joukko tarjoaa monipuolisen ja kattavan kuvan suomalaisesta dokumenttielokuvasta. Haastatteluista hahmottuu suomalaisen dokumenttielokuvan komea kehityskaari, joka alkaa korkealta ja kurottaa aina kohti uutta.

Harri Römpötti on työskennellyt vapaana toimittajana ja kriitikkona vuodesta 1989. Elokuva on kuulunut hänen erikoisaloihinsa alusta asti.

 

Sanokaa mitä näitte DocPointissa

Aika: keskiviikko 31.1. kello 20.30
Paikka: Dubrovnik (Eerikinkatu 11, Helsinki)

Ylen Dokumenttiprojektin tuottajana tunnetuksi tulleen Iikka Vehkalahden vetämässä keskustelussa kotimaista dokumenttielokuvaa puivat Sanokaa mitä näitte -kirjan kirjoittaja Harri Römpötti sekä elokuvaohjaajat Kiti Luostarinen, jonka elokuvasta kirja on saanut nimensä, Selma Vilhunen, jonka Hobbyhorse Revolution on menestynyt maailmalla, ja Markku Heikkinen, jonka elokuva Ei tietä kotiin saa ensi-iltansa DocPointissa.

Vapaa pääsy!

Tapahtuma DocPointin sivuilla
Tapahtuma Facebookissa

 

Harri Römpötti
Sanokaa mitä näitte: suomalaiset dokumenttielokuvan tekijät kertovat
224 sivua
Saatavilla painettuna kirjana
Ilmestyy tammikuussa 2018