STOP THE PRESS!

Kaikki oikein

Kaikki oikeinOhjaus: Lenka Hellstedt
Käsikirjoitus: Jenny Dahlström, Lenka Hellstedt, perustuen Anna-Leena Härkösen samannimiseen romaaniin
Tuotanto: Rimbo Salomaa, Markus Selin, Jukka Helle
Näyttelijät: Antti Luusuaniemi, Elsa Saisio, Jenni Kokander, Malla Malmivaara, Pirjo Lonka, Lotta Lindroos, Ylermi Rajamaa, Kristiina Halttu, Timo Lavikainen, Pamela Tola, Juha Muje, Sinikka Sokka, Aksa Korttila
Arvio: 3/5

Kauneushoitolassa työskentelevä Eevi (Saisio) on kyllästynyt siihen, ettei hänellä ja hänen miehellään Karilla (Luusuaniemi) ole tarpeeksi rahaa toteuttaa unelmiansa tai edes lomareissua etelään. Eräällä kauppareissulla hän myyjän kehoituksesta täyttää Lotto-kupongin, joka lopulta osoittautuu todelliseksi onnenkantamoiseksi: Hän voittaa 15 miljoonaa euroa. Siinä missä Kari haluaisi heidän pitävän hiljaista linjaa, niin Eevi puolestaan haluaisi, että rahaa kuitenkin käytettäisiin, kun sitä nyt on. Pian kummallekin selviää, että raha voi muuttaa elämää radikaalisti.

Moni meistä varmasti unelmoi ainakin joskus voittavansa joko Lotossa tai muissa rahapeleissä sen verran, että voisi toteuttaa oman unelmansa. Jos se voitto lopulta tulisikin, millaista se elämä sitten olisi? Anna-Leena Härkösen tarina yhdestä tällaisesta henkilöstä on rehellinen ja aito kertomus, joka osoittaa, kuinka raha muuttaa monia asenteitamme kun sitä on runsaasti käytettävissä.  Tästä tarinasta ovat lähteneet Jenny Dahlström ja ohjaaja Lenka Hellstedt toteuttamaan käsikirjoitusta. He ovat pyrkineet tekemään elokuvaversiosta viihteellisemmän kuin mitä itse kirja on. Siinä missä romaanin tarinassa oli tummia sävytteitä, niin niitä on pyritty elokuvassa häivyttämään. Se ei ole täysin hyvä asia, sillä lopputuloksena on aiheeltaan mielenkiintoinen, mutta kuitenkin liiankin kliininen komedia. Sitä eivät auta edes hyvät näyttelijäsuoritukset. Parissa panomiehen roolissa nähty Luusuaniemi onnistuu karistamaan sen viitan päältään taidokkaasti, mutta aivan uskottava rokkari hän ei kuitenkaan ole. Tämän elokuvan suoranainen valopilkku on Eeviä esittävä Elsa Saisio, joka on roolissaan enemmän elementissään kuin vesi meressä. Hän tekee hahmostaan omalla tavallaan ristiriitaisen, mutta kuitenkin lopulta järkevästi ajattelevan naisen. Muut hahmot ovat kuin taustatukena tämän pariskunnan jutuille. Hieman tummasävytteisiä piirteitä olisin kuitenkin kaivannut mukaan uskottavuuden takia.

Lisämateriaalina tarjolla on making of -dokumentti ja traileri.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Nordisk Film, 2018

Traileri: