STOP THE PRESS!

Viulisti valittiin Göteborgin elokuvajuhlien kilpasarjaan

Viulisti, kuva: Malla Hukkanen / Mjölk Movies

Viulisti, kuva: Malla Hukkanen / Mjölk Movies

Paavo Westerbergin esikoisohjaus kilpailee parhaan pohjoismaisen elokuvan palkinnosta

Paavo Westerbergin esikoisohjaus Viulisti on valittu Pohjoismaiden tärkeimmän elokuvafestivaalin, Göteborg International Film Festivalin kilpasarjaan. Viulisti kilpailee Euroopan arvokkaimmasta elokuvapalkinnosta, miljoonan Ruotsin kruunun palkinnosta, joka myönnetään vuoden parhaalle pohjoismaiselle elokuvalle.

”Pääsy näin merkittävän festivaalin pääkilpasarjaan tuntuu aivan uskomattoman ihmeelliseltä, etenkin kun kyseessä on esikoiselokuvani. Olen erittäin otettu ja kiitollinen elokuvamme ja koko loisteliaan työryhmämme puolesta”, Viulistin ohjaaja Paavo Westerberg kommentoi.

Göteborg International Film Festival kerää vuosittain yli 130 000 katsojaa. Viulistin ensiesitys Göteborgissa on 30. tammikuuta. Suomessa elokuva sai ensi-iltansa 5. tammikuuta.

Viulistin pääosia esittävät Matleena Kuusniemi, Olavi Uusivirta, Samuli Edelmann sekä Silta-sarjasta tunnettu tanskalainen Kim Bodnia. Viulisti on klassisen musiikin maailmaan sijoittuva draama: rakkaustarina, joka kertoo kunnianhimosta, luopumisen vaikeudesta ja unelmien tavoittelusta. Elokuvan päähenkilö on huippuviulisti Karin Nordström (Matleena Kuusniemi), joka auto-onnettomuuden seurauksena loukkaa kätensä ja menettää kykynsä soittaa. Karin palaa opettamaan ja rakastuu oppilaaseensa, lähes 20 vuotta nuorempaan Anttiin (Olavi Uusivirta).

Paavo Westerberg on palkittu elokuvakäsikirjoittaja, teatteri- ja elokuvaohjaaja, näytelmäkirjailija sekä näyttelijä. Westerberg on työskennellyt käsikirjoittajana elokuvissa Prinsessa (2010), Valkoinen kaupunki (2006) ja Paha maa (2005) sekä televisiosarjassa Irtiottoja (2003). Paavo Westerberg on voittanut Jussi-palkinnot parhaasta käsikirjoituksesta vuosina 2007 ja 2006 elokuvista Valkoinen kaupunki ja Paha maa. Westerberg on kirjoittanut ja ohjannut televisiosarjan Jälkilämpö (2010), joka oli Prix Italia -ehdokkaana. Westerberg on Suomen Kansallisteatterin kotikirjailija, ja hän on kirjoittanut ja ohjannut yli 20 näytelmää ammattiteattereihin, muun muassa kiitettyjä kantaesityksiä ja menestyneitä klassikkotulkintoja. Westerberg on kirjoittanut kahdeksan kokoillan näytelmää. Hän on valmistunut vuonna 2000 teatteritaiteen maisteriksi ja asuu Helsingissä. Viulisti on hänen ensimmäinen valkokankaalle ohjaamansa pitkä elokuva.

Viulistin on tuottanut Mjölk Movies ja sen levittää SF Studios.