STOP THE PRESS!

Kotimainen rikossarja Karppi Göteborgin kilpasarjaan

Yle TV2:ssa 14.3. alkaen nähtävä rikosdraamasarja Karppi on valittu Göteborgin elokuvajuhlien TV-draamakilpailuun. Arvostettu Nordisk Film & TV Fond –palkinto myönnetään parhaasta käsikirjoituksesta.

Karppi on 12-osainen rikosdraamasarja, jossa yksittäisen murhan vaikutus on odottamaton ja ulottuu lopulta yhteiskunnan kaikille tasoille. Pihla Viitalan ja Lauri Tilkasen tähdittämän sarjan ovat käsikirjoittaneet Rike Jokela, Kirsi Porkka ja Jari Olavi Rantala. Göteborgin elokuvajuhlat on Pohjoismaiden tärkein elokuvafestivaali, joka järjestetään 26.1. – 5.2.2018 jo 41. kerran.

Sarjan on ohjannut Rike Jokela ja sen pääosissa nähdään Viitalan ja Tilkasen lisäksi mm. Tommi Korpela, Jani Volanen, Jonna Järnefelt, Riku Nieminen, Pamela Tola, Pirjo Lonka ja Mikko Nousiainen sekä saksalainen August Wittgenstein, joka on nähty aiemmin mm. Tom Hanksin tähdittämässä Enkelit ja demonit –elokuvassa.

Rikosetsivä Sofia Karppi (Pihla Viitala) palaa työhönsä Helsingin poliisin murharyhmään vuoden sapattivapaan jälkeen. Aviomiehen tapaturmainen kuolema on muuttanut Karpin elämän kertaheitolla. Hän on nyt leski ja kahden lapsen yksinhuoltaja.

Karpin ensimmäinen tehtävä murharyhmässä alkaa rutiininomaisena katoamistapauksena. Työparikseen Karppi saa nuoren Sakari Nurmen (Lauri Tilkanen), joka on anonut siirtoa murharyhmään talousrikoksien puolelta. Mielipide-erot kärsimättömän ja käytännönläheisen Karpin kanssa alkavat välittömästi.

Tuuliselta rannalta löydetyt, kivelle siististi pinotut naisten vaatteet muuttuvat nopeasti murhamysteeriksi, kun rannan uumenista kaivetaan esiin naisen ruumis. Kyseessä on poliittista kiistelyä herättänyt alue, johon kaavaillaan pelkästä tuulivoimasta energiansa saavaa asuinaluetta.

Karppi aloittaa murhan tutkimukset, eikä arvaa mikä valtava vaikutus niillä on hänen oman elämänsä lisäksi useisiin yhteiskunnan eri kerroksissa toimiviin ihmisiin.

Sarjan ovat tuottaneet Riina Hyytiä ja Jojo Uimonen Dionysos Filmsiltä sekä Britta Mayermann ja Mischa Hofmann saksalaiselta H&V Entertainmentilta. Saksalaisena osatuotantona toteutettua sarjaa myydän ulkomailla nimellä Deadwind.

Traileri https://areena.yle.fi/1-4328696