STOP THE PRESS!

Cirko-festivaali tuo Kansallisteatteriin kolumbialaista huippusirkusta

Circolombia acelere – Roberto Ricciuti

Circolombia vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa Cirko-festivaalin ohjelmistossa.  Ryhmän teos ja festivaalin päävierailuesitys Acéléré nähdään Suomen Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä toukokuussa.

Tästä esityksestä on tavanomaisuus kaukana.  Vuonna 2017 omintakeisesta Acélérésta tuli Edinburghin festivaalin lemmikki. Acéléréssa nähdään ällistyttävää sirkusosaamista, vahvaa energiaa ja poikkeuksellista elinvoimaa, joista maailman arvostetuimpiin sirkustaiteilijoihin kuuluvat Circolombian jäsenet tunnetaan. Hurjapäät hämmästyttävät taidoillaan ja painovoimaa uhmaavilla tempuillaan. Tätä maailmanluokan esitystä yleisö ei unohda.

Acéléré on saanut innoituksensa Kolumbian rikkaasta kulttuurista ja monimuotoisuudesta. Ryhmän esityksiä voisi kutsua sirkuskonserteiksi. Temppuja tehdessään rämäpäiset esiintyjät laulavat ja räppäävät. Esityksessä musiikki ei ole tärkeää; se on elintärkeää. Omintakeinen sirkus yhdessä tanssin ja musiikin kanssa luovat tarttuvaa energiaa sekä autenttista ja omaperäistä taidetta, joka tempaa myös katsojat mukaansa.

Lavalla nähdään 14 Kolumbian eturivin esiintyjää. Heistä suurin osa on opiskellut Circo Para Todos -sirkuskoulussa, joka nimensä mukaisesti tarjoaa sirkusta kaikille. Koulu perustettiin vuonna 1997 tukemaan syrjäytymisvaarassa olevia nuoria sirkuskoulutuksen avulla. Lontoosta käsin toimiva Circolombia Ltd on yli vuosikymmenen ajan tuottanut energisiä sirkusesityksiä, joissa on vahva Latinalaisen Amerikan tuntu. Vuodesta 2011 lähtien ryhmän merkittävimmät esitykset Urban ja Acéléré ovat ihastuttaneet katsojia ympäri maailmaa suurilla näyttämöillä ja kansainvälisillä festivaaleilla.

CIRCOLOMBIA: ACÉLÉRÉ
Näytännöt Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä
Perjantai 18.5. klo 19 (Suomen ensi-ilta)
Lauantai 19.5. klo 15
Lauantai 19.5. klo 19
Sunnuntai 20.5. klo 15

Cirko-festivaali järjestetään 15.–20.5.2018.

Esiintyjät
Cristian David TRIVINO RINCON, Laura Lucia LLOREDA MARTINEZ, Julia SANCHEZ AJA, Diana Patricia VARGAS MONTOYA, Juliana Valentina TORO VELASQUEZ, Juan Manuel NAVARRO RUBIANO, Francisco HURTADO HURTADO, Sandra IBANEZ RAMIREZ, Cesar Steve IZQUIERDO ACEVEDO, Jarrinson CUERO MARTINEZ, Juan David CAMPO TERAN, Laura Patricia TENORIO CUAN, Wilmer Andres MARTINEZ

Taiteellinen ja luova johtaja Felicity Simpson
Riggaus ja esiintyjä Diego Rene SANCHEZ BARRERA
Yrityksen johtaja Ketsia Joseph Monrose
Valot ja tekninen päällikkö James Loudon
Nero varjoissa Francois Bertron
Riggaus Ivan Arjona