STOP THE PRESS!

Meksikolaista kansanmusiikkia Lahden taidemuseolla

Lahden taidemuseon A la muerte con una sonrisa – Hymyilevä Kuolema -näyttely on viimeistä päivää auki ensi sunnuntaina 20.5. Sen kunniaksi museossa kuullaan meksikolaista kansanmusiikkia eli mariachi-musiikkia lahtelaisyhtyeen Duo Karhoksen tulkitsemana. Mariachi-ohjelmistoa varten duo on tosin laajentunut yhteensä kahdeksan muusikon kokoonpanoksi. Konsertit sisältyvät museon pääsymaksuun.

Sunnuntaina kuultavan mariachi-ohjelmiston juuret ovat vuosituhannen alussa, jolloin Matti Karhos perusti Suomen ensimmäisen ja ainoan mariachi-yhtyeen Los Perros de la Zonan. Yhtyeen toistaiseksi viimeinen esiintyminen oli vuonna 2006. Yllättäen jo kadonneeksi luultu nuottimateriaali löytyi muutama kuukausi sitten. Museon Meksiko-teemainen näyttely oli juuri avattu ja sen koettiin tarjoavan mitä parhaimman esiintymisfoorumin saman teemaiselle musiikille.

Sunnuntain esiintyjät ovat lahtelaisia muusikkoja, musiikin opiskelijoita ja harrastajia. Matti Karhoksen lisäksi mukana on kolme Los Perros de la Zonan alkuperäisjäsentä (viulistit Jukka Jokitalo & Petri Talvitie sekä kitaristi Jari Piitulainen).

A la muerte con una sonrisa

A la muerte con una sonrisa – Hymyilevä Kuolema -näyttelyssä kohtaavat värikäs meksikolainen Día de los Muertosin eli kuolleiden päivän juhlintakulttuuri ja suomalainen kuvataide. Näyttelyssä suuren teeman, kuoleman, kohtaaminen on yllättävä, värikäs ja se tapahtuu hymysuin.

Dúo Karhos toca música de mariachi con sus amigos
(Duo Karhos soittaa mariachi-musiikkia ystäviensä kanssa)
Lahden taidemuseolla sunnuntaina 20.5. kello 12.30 ja 14.00

Duo Karhos eli Väinö Karhos (klarinetti) & Matti Karhos (kitara ja laulu)
Jari Piitulainen (kitara)
Eerika Lepola (viulu)
Jukka Jokitalo (viulu ja laulu)
Petri Talvitie (viulu)
Tuomas Hovi (trumpetti)
Harri Lidsle (tuuba)