STOP THE PRESS!

Jussi-palkittu tuottaja Ilkka Matila aloittaa uuden Elisa Viihde -alkuperäissarjan kuvaukset ensi viikolla

Pohjois-Suomeen sijoittuva Kaikki synnit on psykologisesti kiinnostava rikosdraama, jonka tähtinä nähdään Maria Sid ja Johannes Holopainen. Kuusiosaisen sarjan ohjaa dokumenteistaan palkittu Mika Ronkainen.

Tämän vuoden Jussi-gaalassa suurimman potin tuottamallaan Ikitie-elokuvalla kahminut Ilkka Matila aloittaa toukokuun lopussa uuden Elisa Viihde -alkuperäissarjan kuvaukset. Kaikki synnit on monia palkittuja elokuvia tuottaneen Matilan ensimmäinen draamasarja kahteenkymmeneenkolmeen vuoteen. Pääosin Oulun seudulla kuvattava Kaikki synnit on kuusiosainen rikosdraama, jonka pääosia näyttelevät Maria Sid (My Fair Lady, Chess, Donna Paukku) ja Johannes Holopainen (Sydänjää, Tuntematon sotilas, KOM-teatteri).

Pohjoissuomalaiseen, fiktiiviseen Varjakan kuntaan sijoittuvan sarjan ohjaa palkittu dokumentaristi Mika Ronkainen, jonka amerikkalainen elokuva­alan lehti Variety valitsi yhdeksi kiinnostavimmista uusista eurooppalaisista elokuvaohjaajista vuonna 2013. Kaikki synnit on Ronkaisen ensimmäinen draamaohjaus. Ihmissuhteita sekä yhteisön ja yksilön suhdetta menneisyyteen ja erilaisuuteen pohtivan sarjan on luonut ja käsikirjoittanut pitkään journalistina toiminut Merja Aakko yhdessä Mika Ronkaisen kanssa. Matila Röhr Productionsin Ilkka Matilan tuottama sarja tulee katsottavaksi keväällä 2019. Sarjan kansainvälisen levityksen hoitaa Sky Vision.

‒ Tuottajana ollut jännittävää seurata, kuinka draamasarjat ja pitkät elokuvat ovat lähestyneet toisiaan, ja kuinka moni vannoutunut pitkän elokuvan tekijä on siirtynyt sarjamuotoiseen draamaan. Minua kiinnostaa se, että draamasarjoissa on aikaa kertoa tarinaa syvemmin ja kehittää hahmoja yksityiskohtaisemmin kuin pitkissä elokuvissa. Myös juonen kuljetukset ja tarinoiden aiheet tarjoavat enemmän vapauksia. Olen iloinen, että Elisa Viihde satsaa laatuun, ja olen kiitollinen tästä yhteistyöstä, kertoo tuottaja Ilkka Matila.

‒ On hienoa tehdä yhteistyötä näiden palkittujen, pitkän linjan tekijöiden kanssa. Sarjan suljettu ja konservatiivinen yhteisö luo kiinnostavan näyttämön rikosdraamalle. Kaikki synnit on hyvä esimerkki sellaisesta rohkeasta, omaperäisestä tarinankerronnasta, jota jatkossakin haluamme tarjota asiakkaillemme alkuperäissarjoissamme, kertoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.


Kaikki synnit -sarjan synopsis

Helsinkiläinen rikostutkija Lauri Räihä (34) saa komennuksen lähteä selvittämään murhien sarjaa, joka on tapahtunut hänen kotiseudullaan. Tehtävä antaa Laurille mahdollisuuden paeta pariterapiaa, jossa hän käy miehensä kanssa. Kotikylässään Lauri joutuu kuitenkin vastakkain vielä vaikeampien asioiden kanssa. Lauri on jättänyt konservatiivisen kotiseutunsa seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi eikä ole tavannut vanhempiaan 12 vuoteen. Varjakassa törmäys menneeseen on väistämätöntä. Lauri tutkii murhia etsivä Sanna Tervon (44) kanssa, jota riivaa vaikea suhde omaan tyttäreensä. Lauri ja Sanna etsivät totuutta murhista, itsestään sekä siitä, voiko kaikkia syntejä antaa anteeksi.