STOP THE PRESS!

Suosittu kädentaito- ja hyvinvointitapahtuma saapuu Kuopioon

Väririkkaat villatKädentaidon ja hyvinvoinnin suositut yhteismessut järjestetään ensimmäistä kertaa Kuopiossa 29.–30.9.2018. Kuopion Kädentaito- ja Hyvinvointimessut kerää Kuopio-Halliin noin 250 näytteilleasettajaa ja tuhansia innokkaita harrastajia.

Vastaavan kokoluokan kädentaitomessuja ei ole Kuopion seudulla aikaisemmin järjestetty, vaikka kysyntää riittäisi, tietää tapahtuman järjestämisestä vastaavan Mediapro Finland Oy:n toimitusjohtaja Pasi Kallio.

”Kun julkistimme Kuopion messujen päivämäärät, kiinnostuneilta yrittäjiltä alkoi välittömästi tulla yhteydenottoja”, Kallio kertoo.

Pienyrittäjille ja käsityöläisille Kuopion Kädentaitomessut tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden esitellä ja myydä tuotteitaan suoraan suurelle yleisölle. Tarjolla on paitsi koriste- ja käyttöesineitä, sisustustuotteita, vaatteita ja asusteita, myös tarvikkeita, työvälineitä ja opastusta itse tekemisestä kiinnostuneille. Tapahtuman ennakkosuosio osoittaa, että kotimainen kädentaito on edelleen arvossaan.

”Tämän alan tapahtumille on nyt suuri imu. Viime syksynä vastaava tapahtumamme Oulussa keräsi kahden päivän aikana 12 400 kävijää. Kuopion messuilla on kaikki edellytykset kehittyä saman kokoluokan tapahtumaksi”, Kallio kertoo.

Suomalaista käsityökulttuuria Kuopion seudulla edistävän Taito Itä-Suomi ry:n toiminnanjohtaja Anne Ossi on Kallion kanssa samoilla linjoilla kotimaisen kädentaidon suosiosta.

”Tällaiselle tapahtumalle on täällä ollut selkeä tarve. Hienoa, että edistetään käsityöläisyyttä ammattina ja samalla innostetaan alalle uusia harrastajia”, Ossi toteaa.

Suositusta tapahtumasta riittänee piristystä Kuopion seudun talousalueeseen pidemmäksikin aikaa. Mediapro Finlandin Kallio tietää kokemuksesta, että moni messukävijä palaa myös seuraavana vuonna. Mikä saa heidät palaamaan?

”Kädentaitoalan tapahtumissa on erityisen mukava ilmapiiri. Verkkokauppojen kulta-aikanakin ihmiset pitävät siitä, että pääsevät kokeilemaan materiaaleja ja keskustelemaan tuotteen tekijän kanssa”, Kallio kuvailee.

”Internet on pullollaan kädentaitoharrastajien blogeja ja keskusteluryhmiä, mutta messujen tunnelmaa sieltä ei löydä.”