STOP THE PRESS!

Tekijänoikeus tuo hymyn huulille: 40-vuotias Kopiosto uudistaa ilmeensä

KopiostoTänään 40 vuotta täyttävä Kopiosto uudistaa ilmeensä. Uudella ilmeellä Kopiosto haluaa aiempaa paremmin tuoda esiin toimintansa perustaa ja omaa identiteettiään. Kopiosto tekee työtä sen eteen, että tekijänoikeuden suojaamien julkaisujen ja audiovisuaalisten teosten vastuullinen käyttö on vaivatonta, ja että luovan alan ammattilaiset saavat heille kuuluvat korvaukset teostensa käytöstä.

Joskus tylsänä ja rajoittavanakin koettua ©-merkkiä tarkastellaan Kopioston uudessa tunnuksessa rohkeasti uudesta näkökulmasta. Kopioston tunnus pohjaa tekijänoikeusmerkkiin, jota on pyöräytetty 90 astetta vasemmalle. Tekijänoikeusmerkin kääntyessä esiin tulee hymy.

”Kopioston ydin näkyy nyt myös meidän ulkoasussamme. Uusi logomme kertoo meidän ydinsanomamme – sen, että tekijänoikeuksien vaaliminen johtaa tyytyväisiin luovan alan ammattilaisiin ja teosten käyttäjiin”, kertoo Kopioston toimitusjohtaja Valtteri Niiranen.

Ilmeperintönä punaista, valokuvissa tekijöitä

Uuden, vahvan tunnuksen lisäksi Kopiosto ottaa ilmeuudistuksessa käyttöön aiempaa laajemman väripaletin. Ilmeperintönä näkyy edelleen punaista, mutta sen sävy on heleytynyt. Lisäksi väriskaalassa näkyy sähäkkää sinistä, tummaa siniviolettia, raikasta keltaista ja lempeää vaaleansinistä. Värimaailma näkyy muun muassa Kopioston kuosissa, jossa luovan työn tulokset kuvainnollisesti kasvavat ©-merkin ja Kopioston tunnuksen muotokielestä. Fontteina käytössä ovat moderni Roboto sekä ilmeikäs Eczar.

Valokuvissa Kopiosto tuo esiin edustamiaan luovan alan ammattilaisia, kuten kirjailijoita, kustantajia, kuvittajia, graafikoita, kääntäjiä, näyttelijöitä, ohjaajia ja toimittajia. Valokuviin kytkeytyvissä sitaateissa nostetaan esiin tekijöiden, esittäjien ja kustantajien näkemyksiä luovasta alasta, tekijänoikeuksista ja Kopiostosta.

Uuden ilmeen on suunnitellut Jenni Kuokka Hahmo Designista. ”Tunnuksen voima on sen yksinkertaisuudessa. Olen iloinen, että Kopiosto teki näin rohkean valinnan”, Kuokka sanoo.