STOP THE PRESS!

Dokumenttielokuvien vaikuttavuushankkeille tukea

Suomen elokuvasäätiö, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK ja Kirkon mediasäätiö avasivat jakoivat nyt toista kertaa tukea dokumenttielokuvien vaikuttavuushankkeille.

Vaikuttavuustyön tuella on tarkoitus kehittää vaikuttavuustyön toimintakulttuuria Suomessa, kehittää yhteiskunnallista keskustelua dokumenttielokuvien avulla, edesauttaa elokuvien vaikuttavuuskampanjoiden syntymistä ja luoda verkostoja eri toimijoiden välille.

Tammikuussa 2018 avattuun hakuun saapui yhteensä 14 hakemusta. Valinnoissa huomioitiin elokuvan ja sen kampanjan yhteiskunnallinen vaikuttavuus, teemojen monipuolisuus sekä erilaiset kohderyhmät.

Vaikuttavuustyön tukea saaneet hankeet:

Molenbeekin Merkurius, tuki 40 000 euroa
ohjaaja Reetta Huhtanen, tuottajat Marianne Mäkelä ja Hannu-Pekka Vitikainen, tuotantoyhtiö Zone 2 Pictures

“Mikä on mun jumala?” Tämä ja muut aikuisten maailmaan kurkottavat abstraktit asiat mietityttävät 6-vuotiasta poikaa. Dokumenttielokuvassa lapsen maailmankuva ja käsitteet rakentuvat terrorismin uhassa myllertävässä maailmassa.

Vaikuttavuustyön päämääränä on uskontodialogin synnyttäminen, rasismin ja syrjinnän vastainen kasvatus ja suvaitsevaisuuden lisääntyminen suomalaisissa yhteisöissä.

 

Ei koskaan enää, tuki 30 000 euroa
ohjaaja Aino Suni, tuottaja Elli Toivoniemi, tuotantoyhtiö Tuffi Films

Elokuva on väkivallan kohteeksi joutuneen Lindan selviytymistarina. Elokuva tuo esiin väkivaltaa kokeneen naisen näkökulman ei vain uhrina vaan moniulotteisena ja ristiriitaisenakin ihmisenä. Kipeistä asioista ja niiden käsittelystä voi syntyä jotain uutta.

Vaikuttavuustyöllä välitetään tietoa, kokemuksia ja keinoja, kuinka nainen voi tunnistaa väkivallan ihmissuhteissa, ja kuinka voi selviytyä väkivaltaisesta suhteesta.

 

Matkalla outouden laaksossa, tuki 20 000 euroa
ohjaaja Iiris Härmä, tuottaja Visa Koiso-Kanttila, tuotantoyhtiö Guerilla Films

Elokuva havahduttaa katsojan pohtimaan ihmisyyden ja eettisyyden kysymyksiä valtavan teknologisen murroksen keskellä.

Hanketyön tavoitteena on vaikuttaa siihen, että eettiset kysymykset, ihmisyys ja ihmisen osa otetaan vakavasti ja sisällytetään keskusteluun niin tuotekehityksen, tutkijoiden, liike-elämän toimijoiden kuin käyttäjien välillä. Tavallisten kansalaisten, päätöksentekijöiden ja teknologian kehittäjien välille kaivataan avointa ja demokraattista yhteyttä, vaikuttavuustyö mahdollistaa eri tahojen kohtaamisen.