STOP THE PRESS!

Tetris SM 2018 -karsinta Suomen pelimuseossa lauantaina 9.6. klo 11–17

Pelimuseon Areenalla Vapriikissa laitetaan palikat järjestykseen klassikkopelin SM-karsinnoissa. Kaikille avoimet karsinnat pelataan Nintendolla (8-bit NES), johon yhdistetty 50 Hz kuvaputki-TV. Samalla laitteistolla pelataan SM-turnaus elokuussa Assembly Summer-tapahtumassa.

Pelimuseon karsintakilpailun järjestää Suomen Tetris-maajoukkue, josta paikalla Game Boy Tetriksen hallitseva Euroopan mestari Jommi Järvinen. Hän kertoo päivän mittaan omasta kilpapelihistoriastaan ja ohjaa karsintojen sujumista. Jommin voi haastaa Game Boy Tetrikseen tai muuten vain lämmitellä Tetris-taitojaan.

Paikalliskarsinnan parhaat pisteet saanut pelaaja palkitaan kävijälipulla Assembly Summer-tapahtumaan (la-su, 4.-5.8.) ja vapaalla pääsyllä varsinaiseen Tetris SM-turnaukseen. Myös muille päivän aikana hyviä tuloksia pelanneille Tetris-mestareille on luvassa Lenin-museon ja pelimuseon vapaalipuja. Lenin-museossa voi kokeilla Tetris-tietokonepelin varhaista versiota vuodelta 1984.

Karsintojen ohessa kannattaa tutustua pelimuseon näyttelyihin. Kummat käsikonsolit- pienoisnäyttelyssä on esillä melkein sata Pelikonepeijooni Manu Pärssisen keräämää käsikonsolihelmeä ja -harvinaisuutta. Lauantaina kello 13 Manu Pärssinen kertoo ajatuksesta näyttelyn takana, esittelee sen erikoisuuksia ja vastailee kysymyksiin.

Tetris Suomen ja pelimuseon lisäksi tapahtuman järjestelyissä mukana Lenin-museo ja Reprocade. Tapahtumaan museon pääsymaksulla. Tarkemmat tiedot museoon saapumisesta ja pääsylipuista: www.vapriikki.fi