STOP THE PRESS!

Jurassic World: Kaatunut valtakunta (Jurassic World: Fallen Kingdom)

Jurassic Wolrd: Fallen KingdomOhjaus: J.A. Bayona
Käsikirjoitus: Derek Connolly, Colin Trevorrow
Tuotanto: Belén Atienza, Frank Marshall, Patrick Crowley
Näyttelijät: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, BD Wong, James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, Rafe Spall, Isabella Sermon, Jeff Goldblum
Arvio: 1,5/5

On kulunut kolmisen vuotta siitä, kun Jurassic World tuhoutui Isla Nublarilla. Nyt tämä huippuhienoksi matkailukohteeksi rakennettu saari on hylätty ja muuttunut dinosaurusten vapaaksi temmellyskentäksi. Kun saaren valtaisa tulivuori osoittaa elonmerkkejä, aiemmin saarella työskennelleet tutkijat Owen Grady (Chris Pratt) ja Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) vaativat, että dinosaurukset on pelastettava ennen kuin ne kuolevat sukupuuttoon. Saapuessaan saarelle alkaa tulivuori syöstä laavaa ja samaan aikaa rahanahneet metsästäjät ovat saalistamassa dinoja myydäkseen niitä keräilijöille.

Enpä oikein tiedä, mitä tästä elokuvasta oikein voisi sanoa, sillä aika kehnolta tuotokselta se vaikuttaa. Ensinnäkin tarina on heikko, eikä käsikirjoitus tarjoa mitään uutta ja yllättävää. Mielestäni Jurassic World  on jo sen verran kaluttua kamaa, ettei se enää innosta ainakaan allekirjoittanutta – ei sitten pienimmässäkään määrin. Erikoistehosteet ovat kohtuullisia, mutteivat kuitenkaan häkellytä. Näyttelijäsuorituksissa Pratt ja Howard onnistuvat tekemään taattua työtä, mutta muut näyttelijät jäävät oikeastaan lähinnä statisteiksi. Tätä katsellessa tulee ikävä alkuperäistä Jurassic Park -elokuvaa, joka todella sävähdytti. Tämä tuotos tuntuu lähinnä suurelta rahastukselta.

Lisämateriaalina mm. pääosassa nähtävän Chris Prattin ’videopäiväkirja’, useita making of -dokkareita sekä juttua alkuperäisestä Jurassic Park-elokuvasta tutun tohtori Malcomin paluusta ja paljon muuta.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Universal Sony Pictures Home Entertainment, 2018

Traileri: