STOP THE PRESS!

Aatamin puvussa ja vähän Eevankin

 Jarkko Tiainen, Kai Vaine, Kaisa Hela Kuva Kai G. Baer


Jarkko Tiainen, Kai Vaine, Kaisa Hela
Kuva Kai G. Baer

Esitys: Viikinsaari Tampere, to 14.6.2018
Ohjaus ja käsikirjoitus: Hanno Eskola, perustuen Agapetuksen romaaneihin ”Aatamin puvussa…ja vähän Eevankin” sekä ”Totinen torvensoittaja”

Musiikki: Mikko Alatalo
Pääosissa: Kai Vaine, Jarkko Tiainen, Anna Ackerman, Eppu Salminen, Kaisa Hela

Musiikin sovitus: Antti Paranko, muusikot: Aleksi Aromaa, Jussi Liimatainen, Lauri Malin
Lavastus ja lavastuksen toteutus: Markku Mäkiranta
Puvustus: Tiina Helin
Äänet: Simo Savisaari
Tarpeisto/pukuhuolto: Elisa Mustonen
Tuottaja: Satu Söyrinki
Arvio: 3,5/5

Asemapäällikkönä toimiva Viirimäki on jo virkansa puolesta tarkka aikatauluista, mutta nyt on suorastaan tuli hännän alla. Hänen pitäisi ylittää järvi päästäkseen nopeasti työpaikalleen, mutta se on helpompi sanottu kuin tehty – ennen kuin sinne saakka on päästy, on monta mutkaa matkassa. On vankikarkuria, vaatteiden katoamisia ja lemmenpaloa. Kaikkea tätä Alatalo/Rinteen musiikin ryydittämänä.

Aatamin puvussa…ja vähän Eevankin -näytelmä kuuluu niihin kesäteatteriklassikoihin, joita on esitetty lähes puhkikuluneeksi ilman sen suurempia uudistuksia. Ei tässäkään versiossa suurempia muutoksia ole tehty, vaan on pyritty uskollisesti pysymään alkuperäisen tarinan mukana. Kuitenkin Eskola on tuonut dialogiin ja tilanteisiin sopivasti modernisointia, mikä tekee tästä nykykatsojalle herkullista kesänautittavaa. Siksi onkin ihastuttavaa katsella taidokasta näyttelijätyötä, joka toimii juuri niin humoristisesti kuin pitääkin. Koska kyseessä on kuitenkin musiikkiteatterinäytelmä, on hienoa, että se osasto on kohdallaan. Vaikka Alatalon tuotannosta osa onkin tuttuja kappaleita, niin onneksi mukana on myös muutama vähemmän tunnettu kappale. Siitä myös plussapisteet. Viikinsaaren kesäteatterin versio tästä klassikkonäytelmästä on hyvän mielen kesäteatteria.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net