STOP THE PRESS!

Ocean’s 8

Ocean's EightOhjaus: Gary Ross
Käsikirjoitus: Gary Ross, Olivia Milch
Tuotanto: Steven Soderbergh, Susan Ekins
Näyttelijät: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna ja Helena Bonham Carter, James Corden, Richard Armitage
Arvio: 3/5

Danny Oceanin sisar Debbie (Sandra Bullock) on lusinut vankilassa lähemmäksi kuusi vuotta. Samalla hän on suunnitellut suurta ryöstöä, jonka tarkoituksena on kähveltää 150 miljoonan dollarin arvoiset timantit näyttelijätär Daphne Klugerin (Anne Hathaway) kaulalta MET-gaalan aikana. Siksi Debbie tarvitsee keikkaan kaikkein parhaat apurit. Yhdessä Lou Millerin (Cate Blanchett) kanssa hän kasaa tiukan tiimin suorittaakseen tämän vaativan tehtävän.

Elokuva jatkaa tyylillisesti 2000-luvun alussa alkaneesta 50-luvun Rat Packin klassikkoelokuvan inspiroimasta elokuvasarjasta, mutta tällä kertaa miehet ovat vaihtuneet naisiksi. Parisen vuotta sitten valmistunut ’remake’ Ghostbusters -elokuvasta, jossa naiset olivat pääosissa, jätti melko omituisen tunteen siitä, kuinka uutta versiota ei pitäisi tehdä. Siinä ei varsinkaan käsikirjoitus toiminut, eikä siksi se tarjonut näyttelijöille kunnollista pohjaa. Ohjaaja Ross yhdessä Milchin kanssa ovat käsikirjoittaneet tähän elokuvaan sellaisen käsikirjoituksen, joka tarjoaa jotain Ocean’s -elokuvista tuttua ja turvallista meininkiä naiselliseen tyyliin. Luvassa on siis sopivasti huumoria, pientä jännitettä ja ennen kaikkea mainiota viihdykettä. Vaikkei tämä mikään mestariteos olekaan, niin elokuvaa katselee mielellään mainioiden näyttelijäsuoritusten takia. Siksi se saa kolme tähteä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by 2018 Warner Bros. Entertainment Inc., Photo by Barry Wetcher

Traileri: