STOP THE PRESS!

Ant-Man and the Wasp

Ant-man and the WaspOhjaus: Peyton Reed
Käsikirjoitus: Chris McKenna, Erik Sommers, Paul Rudd, Andrew Barrer, Gabriel Ferrari
Tuotanto: Kevin Feige
Näyttelijät: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Pena, Walton Goggins, Bobby Cannavale, Judy Greer, Tip ”T.I.” Harris, David Dastmalchian, Hannah John-Kamen, Abby Ryder-Fortson, Randall Park, Michelle Pfeiffer, Laurence Fishburne, Michael Douglas
Arvio: 3,5/5

Scott Lang (Rudd) on joutunut kotiarestiin tekosiensa tähden. Hän pyrkii tasapainottelemaan kotielämässä ja supersankarin roolissa. Vaikka viranomaiset ovatkin kieltäneet kotoa poistumisen, niin tohtori Hank Pym (Douglas) antaa Langille tehtävän, joka paljastaa menneisyyden saloja. Avukseen Ant-Man saa Waspin.

Elokuva jatkaa omalla tavallaan Captain America: Civil War -elokuvan tarinaa. Mikäli et ole sitä nähnyt, niin tietyt tarinan lähtökohdat saattavat hieman ihmetyttää, mutta lopulta juoneen pääsee kiinni melko hyvin. Luvassa on tuttua ja turvallista Marvel-elokuvaa. Vaikka mukana on suurellista sekä visuaalisesti näyttävää menoa ja meininkiä, niin kuitenkin tarinaan on kiinnitetty huomiota.  Tarjolla on takuuvarmaa viihdettä ja takuuvarmoja ovat myös näyttelijäsuoritukset. Rudd nimiroolissaan jatkaa pätevää työtä, kuten myös Waspia esittävä Lilly. Ant-Man and the Wasp on viihdyttävä ja yllättävän hauska seikkailuelokuva, joka tarjoaa sopivan lapsenmielisen sarjakuvamaista melskettä.

Lisämateriaalina tarjolla on elokuvan alussa nähtävä ohjaajan alustus, making of -dokumentti sekä poistettuja kohtauksia. Eikä pidä unohtaa kommenttiraitaa, joka myöskin löytyy tältä levyltä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Marvel Studios, 2018

Traileri: