STOP THE PRESS!

Mamma Mia! Here We Go Again

MAMMA MIA HERE WE GO AGAINOhjaus ja käsikirjoitus: Ol Parker
Tarina: Richard Curtis, Ol Parker, Catherine Johnson, perustuu Johnsonin luomaan alkuperäismusikaaliin
Tuotanto: Judy Craymer, Gary Goetzman
Näyttelijät: Lily James, Amanda Seyfried, Christine Baranski, Pierce Brosnan, Dominic Cooper, Colin Firth, Andy Garcia, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Alexa Davies, Josh Dylan, Jeremy Irvine, Hugh Skinner, Jessica Keenan Wynn, Cher, Meryl Streep
Arvio: 3,5/5

Ensimmäisen Mamma Mia! -elokuvan tapahtumista on kulunut viitisen vuotta. Sophiesta (Seyfried) on tullut äitinsä Donnan hotellin jatkaja tämän kuoltua vuotta aiemmin. Paineita elämään tuo myös se, että hänen suhteensa New Yorkissa olevaan mieheensä Skyhin (Cooper) on lievästi sanottuna laimentunut. Eikä tilannetta paranna, että Sophie odottaa heidän yhteistä lastaan. Lisäksi tälle nuorelle naiselle selviää, kuinka hänen äitinsä tapasi tämän kolme isää, Samin (Brosnan), Harryn (Firth) ja Billin (Skarsgård).

Kuten olen aiemmin todennut, harvemmin menestyselokuvien jatko-osat onnistuvat niin, että niiden taso pysyttelisi suunnilleen samalla asteella kuin alkuperäinen elokuva. Mamma Mia! Here We Go Again lähestulkoon onnistuu tässä mahdottomassa tehtävässä. Se on yllättävän viihdyttävä, tarinaltaan juuri musikaalielokuvalle sopivan kevyt sekä visuaalisesti  kaunis. Kun kyseessä on jälleen kerran ABBA:n musiikkiin perustuva tapaus, niin pääpaino on tietenkin musiikissa. Monet sekä tunnetut että vähemmän tunnetut kappaleet ovat saaneet raikkaan, mutta kuitenkin silti nostalgisen sovituksen näyttelijöiden esittäminä. Ennen kaikkea elokuvassa nousevat esiin päähenkilöiden nuorempia versioita esittävät näyttelijät – heiltä homma sujuu yllättävänkin hyvin. Varsinkin Downton Abbeysta tuttu Lily James nuorena Donnana on suorastaan hurmaava. Vaikka vanhemmat versiot jäävätkin taka-alalle, niin hyvin tyylikkäästi hekin hommansa hoitavat. Kokonaisuutena Mamma Mia! Here We Go Again on hyvän mielen elokuva, joka jättää katsojalle hymyn kasvoille katsomisen jälkeen.

Lisämateriaalina tarjolla mm. poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia ohjaajan kommentein varustettuja, sing-along -versio elokuvasta sekä useita making of -dokkareita.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Universal Sony Pictures Home Entertainment, 2018

Traileri: