STOP THE PRESS!

Mission: Impossible – Fallout

Mission Impossible FalloutOhjaus ja käsikirjoitus: Christopher McQuarrie
Tuotanto: Tom Cruise, J. J. Abrams, Bryan Burk, David Ellison, Dana Goldberg, Don Granger, Christopher McQuarrie
Näyttelijät: Tom Cruise, Henry Cavill, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan, Alec Baldwin, Wes Bentley, Frederick Schmidt
Arvio: 5/5

Ethan Hunt (Cruise) yhdessä IMF:n kanssa on saanut tehtäväkseen löytää kolme plutoniumyhdintä, jotka on varastanut Apostolit-niminen terroristiryhmä. Aiemmasssa Mission: Impossible -elokuvassa kiinni otettu roisto Solomon Lane (Harris) on myös sotkeutunut tähän tapaukseen. CIA:n johtaja Erica Sloane (Bassett) laittaa erikoisagentti August Walkerin (Cavill) Huntin perään, sillä hän epäilee tätä salaperäiseksi John Larkiksi, jolla on kytköksiä plutoniumeihin.

Mission: Impossible – Fallout -elokuva on siinä mielessä elokuvasaagan erikoisin elokuva, että sitä voidaan pitää edellisen elokuvan, Rogue Nationin, omanlaisena jatko-osanaan. Eikä pelkästään siksi, että käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa tälläkin kertaa McQuarrie, vaan siksi, että tarinassa on mukana viitteitä edelliseen elokuvaan. Vaikkei sitä olisikaan nähnyt, niin Mission: Impossible – Falloutin voi katsoa ilman sen suurempia tunnontuskia. Luvassa on suoranaista toiminnan juhlaa ja tarina on tällä kertaa pidetty hyvinkin tiiviinä. Ikinuorekas Cruisekin vaikuttaa tällä kertaa huomattavasti virkeämmältä kuin parissa aiemmassa elokuvassa ja saa näin ollen enemmän irti hahmostaan. Kokonaisuutena elokuva siirtyy ehdottomasti Mission: Impossible -saagan parhaimmistoon – sen verran tehokasta ja vaikuttavaa viihdettä on tarjolla.

Lisämateriaalina mm. ohjaaja McQuarrien ja Cruisen kommenttiraidat, useita making of -dokkareita, poistettuja kohtauksia ohjaajan kommenttien kera sekä storyboard-piirroksia.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Paramount Pictures Home Entertainment, 2018

Traileri: