STOP THE PRESS!

Supermarsu palkittiin elokuvafestivaaleilla Italiassa

SupermarsuKotimainen uuden ajan supersankarielokuva Supermarsu on voittanut kansainvälisen lastenelokuvafestivaali Giffonin parhaan ympäristöaiheisen elokuvan palkinnon.

Supermarsu palkittiin elokuvafestivaaleilla Italiassa
Kotimainen uuden ajan supersankarielokuva Supermarsu on voittanut kansainvälisen lastenelokuvafestivaali Giffonin parhaan ympäristöaiheisen elokuvan palkinnon.

Italiassa järjestettävä Giffonin elokuvafestivaali on yksi maailman vanhimmista ja arvostetuimmista lastenelokuvafestivaaleista. Vesi oli yksi Giffonin tämän vuoden kilpailusarjan teemoista ja on tärkeässä roolissa myös Supermarsu-elokuvassa.

Tuomaristo kehui Joona Tenan ohjaamaa elokuvaa ”erikoiseksi, vaikkakin hyvin moderniksi tarinaksi, jossa ympäristön puolesta taisteleminen tekee lapsesta vain entistä vahvemman”.

Elokuva perustuu Paula Norosen Supermarsu-kirjasarjaan. Noronen toimi ohjaajan kanssa elokuvan käsikirjoittajana.

”Siinä joutui suomalainen pidättelemään kyyneleitään, kun tuhat lasta taputti ja hurrasi Supermarsulle. Supermarsu lensi Italiaan ja todisti, että seikkailu toimii myös kotimaan ulkopuolella”, juuri Suomeen Italiasta palannut Noronen hehkuttaa.

Elokuva kertoo alakouluikäisestä Emiliasta, joka huomaa lemmikkimarsunsa pureman jälkeen omaavansa salaisia supervoimia. Samaan aikaan läheisessä merenpoukamassa asuvat Itämeren silakat huutavat apua. Emilia lähtee Supermarsuna taistelemaan puhtaamman veden puolesta ja auttamaan silakoita, ja löytää samalla keinot toimia myös omassa arjessaan urheammin.

Giffonin kansainvälinen elokuvafestivaali käytiin Italian Giffoni Valle Pianassa 20.–28.7.2018. Festivaaleille päässeet kilpailuelokuvat valittiin 4600:n elokuvan joukosta.

Supermarsu sai ensi-iltansa tammikuussa ja on vuoden toistaiseksi katsotuin kotimainen elokuva lähes 145.000 katsojallaan. Elokuva julkaistiin dvd:nä ja blu-rayna 23. heinäkuuta.

Pääosissa nähdään Ella Jäppinen (Emilia), Essi Hellén (Emilian äiti), Arttu Wiskari (Emilian isäpuoli Pertti), Eero Ritala (Emilian isä) ja Viljami Lahti (Simo). Muissa rooleissa ovat mm. Julius Lehto, Tommi Korpela, Kari Hietalahti, Esko Salminen, Pirjo Lonka, Sam Huber, Jukka Rasila, Pirjo Heikkilä, Pirjo Lonka, Tiina Lymi, Sebastian Rejman ja Roope Salminen.

Elokuvan on tuottanut Marko Talli tuotantoyhtiö Yellow Film & TV:stä. Osatuottajana on toiminut Plotwise Oy ja levittäjänä SF Studios.