STOP THE PRESS!

Espoo-päivän jättimäisen tekstiilitaideteoksen valmistaminen on alkanut

Espoo-päivän jättimäinen tekstiilitaideteosEspoon Tapiolaan kohoaa Espoo-päivän viikolla jättimäinen tekstiilitaideteos. Teosta toteuttavat 2-6 -luokkien oppilaat sekä kaupunkilaiset eri puolella kaupunkia järjestettävissä työpajoissa. Jättimäisen taideteoksen on suunnitellut Espoon ammattitaiteilijan työskentyapurahan saanut tekstiilitaiteilija Greta Muuri. Teos valmistetaan ryijytekniikalla kierrätystekstiileistä.

Teokseen tarvitaan 108 000 ryijykuteen palaa

Työpajoissa käydään saksin kierrätystekstiilien kimppuun. Tekstiileistä luodaan kudetta leikkaamalla sitä käytöstä poistetuista tekstiileistä, jotka ovat pääosin puhtaita trikoisia t-paitoja. Työpajojen, talkooporukoiden ja taiteilija Greta Muurin työn tuloksena valmistuu moderni ryijyteos. Teosta rakennetaan Espoon Tapiolaan 20.8. alkaen.

”Nyt tarvitsemme hurjan määrän teoksen tekemiseen osallistujia, jotta Espoo-päivän viikolla on mahdollista sukeltaa kudekuutioon ja kokea ryijytila.” sanoo Greta Muuri.

Tekstiilitaideteosta voi tehdä ohjatusti seuraavissa Espoon kirjastoissa:
ma 13.8. klo 10-17 Sello
ti 14.8. klo 12-17 Entresse
ke 15.8. klo 12-17 Kivenlahti
to 16.8. klo 12-17 Iso Omena
pe 17.8. klo 12-17 Tapiola

Omatoimityöpajat ovat avoinna edellä mainituissa kirjastoissa sekä Pikku-Aurorassa 7.-17.8.

Espoo-päivää vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 24.-25.8. Ohjelmassa on yli 170 kaikille avointa ja maksutonta tapahtumaa ja elämystä.

Tekstiilitaideteoksen koordinaatiosta vastaa Kaupunkitapahtumat Espoo.