STOP THE PRESS!

Turun Taiteiden yönä ohjelmaa museodiscosta kirjalöytöihin

Taiteiden yönä torstaina 16.8.2018 Wäinö Aaltosen museossa on opastettuja kierroksia Simo Heleniuksen sekä Kiiski & Sutelan näyttelyihin illan huipentuessa museodiscoon. Apteekkimuseossa on nykytanssia, ja Hansassa konsertoi TFO:n muusikoista koostuva jousikvartetti. Pääkirjastossa voi tehdä kirjalöytöjä ja nauttia jazzista. Kaupunginteatterissa on avoimet ovet. Vanhan Suurtorin galleriat ja Taidelainaamo ovat avoinna klo 22 asti.

Tanssivaa installaatiota ja 70-luvun poptaidetta

Taiteilijattaret Apteekkimuseossa ja Qwenselin talossa klo 15–18
Taiteilijattaret oodeja näkymättömille naisille on yhteisötaiteellinen nykytanssiteos, joka on saanut inspiraationsa 1900-luvulla vaikuttaneista naistaiteilijoista. Taiteen ammattilaiset tutkivat yhdessä eri-ikäisten tanssitaiteen harrastajien kanssa unohdettujen itsenäisyyden ajan naistaiteilijoiden elämänhistorioita ja heidän taidettaan pääosin tanssitaiteen kautta, myös luova kirjoittaminen sekä suhde musiikkiin ja esitystilaan ovat tärkeässä osassa.

Koreografia ja ohjaus: Maria Nurmela. Muusikot: Ilana Gothoni ja Juho Kanervo. Esiintyjät: Nea Vuorinen, Anniina Leinonen, Emma Suhonen ja Jenni Rasikannas.

Liput 6 € / 3 €.

Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Läntinen Rantakatu 13b.

Wäinö Aaltosen museossa Taiteiden yötä vietetään Simo Heleniuksen 70-luvun poptaiteen inspiroimana kukkakuoseissa ja popmusiikin pyörteissä klo 23 asti
Tarjolla on opastettuja kierroksia Simo Heleniuksen sekä Hertta Kiisken ja Jenna Sutelan näyttelyihin, yhteisötaideteoksen luomista, värikäs pinssipaja ja kiertävä polaroid-photobooth. Ilta huipentuu museodiscoon DJ Proffan tahdittamana. Halukkaat voivat pukeutua teeman mukaisesti.

 • Työpaja avoinna klo 18–22
 • Opastetut kierrokset suomeksi klo 18, 18.30, 19, 19.30, 20 ja 20.30, ruotsiksi klo 19.15
 • Museodisco 70-luvun tunnelmissa klo 21 alkaen
 • Taiteilijat Simo Helenius sekä Hertta Kiiski ja hänen videoteoksissaan esiintyvät Irma Kiiski ja Elli Syrjänen ovat tavattavissa illan aikana.
 • Cafe Wäinö avoinna klo 23 saakka.

Liput 9 € / 4 €. Sisäänpääsy puoleen hintaan klo 18 alkaen.

Wäinö Aaltosen museo, Itäinen Rantakatu 38.

Vanhan Suurtorin galleriat ja Taidelainaamo avoinna klo 22 asti

Vanhalla Suurtorilla voi tutustua gallerianäyttelyihin ja katsastaa Taidelainaamon tarjonnan.

 • Galleria Harmaa / Emilia Ukkonen Nedin tarina
  Yksikanavainen videoteos perustuu todellisiin tapahtumiin. Teoksessaan Ukkonen haluaa tavoittaa elämän tragikoomisuuden ja tallentaa tarinat, jotka unohtuvat tai jäävät muuten huomaamatta.
 • Raatihuoneen galleria / Lotta Hänninen Camouflage
  Näyttelyssä on esillä kaksi lattialle sijoitettua, maalatuista levyistä koostuvaa teosta sekä kaksi leimasimella ja musteella toteutettua seinämaalausta. Teokset käsittelevät naamioitumista, suojaväriä sekä lähes näkymättömäksi muuttuneita itsestäänselvyyksiä.
 • Brinkkalan galleria / Haaksirikkojen tiedotuskeskus
  Näyttely avaa historiallisen fiktion ja nykypäivän todellisuuden ristiriitaista suhdetta erilaisten näkökulmien ja kanssakäymisten kautta.

Galleriat ja Taidelainaamo avoinna Taiteiden yönä klo 10–22. Vapaa pääsy. Vanha Suurtori 3–5.

Pääkirjastossa musiikkia, luentoja ja poistokirjamarkkinat

Perinteiset poistokirjamarkkinat valtaavat Kirjastopihan jo iltapäivällä. Kirjastopihalla voi Taiteiden yönä poiketa myös biisisanoittamoon. Illalla lastenosasto Saagassa Täti Moonika ja pingviiniorkesteri laulattavat lapsia. Studiossa Päivi Lipponen kertoo teoksestaan Ihmisyyden vuoksi. Kirjaston ilta huipentuu Jusu & friends -jazzbändin jammailuun.

 • klo 16–19, Kirjastopiha; Poistokirjamarkkinat. Musiikkiosaston dj:t soittavat taustalla.
 • klo 17–19, Kirjastopiha: Biisisanoittamo (sateen sattuessa musiikkiosastolla). Osallistu valtakunnalliseen sanoituskilpailuun, jossa etsitään kaupunkiympäristöä kuvaavia laulusanoituksia. Vetäjinä sanataiteilijat Veera Vähämaa & Marko Laihinen.
 • klo 17–19 Kirjastonhoitajat rullaavat kirjastofillarilla pitkin Aurajoen rantaa ja vinkkaavat luettavaa.
 • klo 17–18, Studio: FT Päivi Lipponen kertoo sisällissota-aiheisesta romaanistaan Ihmisyyden vuoksi.
 • klo 18–18.40, Saaga: Täti Moonika ja pingviiniorkesteri laulattaa lapsia. Ohjelmassa ikivihreitä, suosittuja lastenlauluja. Henna Jämsä, klarinetti, Jonni Hämäläinen, viulu, Ilana Gothóni, alttoviulu, Miika Jämsä, tuuba, Terhi Lehtovaara, laulu ja lasten leikittäminen.
 • klo 19–19.45, pääkirjaston aula: Jusu & friends: jazzia elokuun illassa. Ilpo Murtojärvi, kitara, Vesku Saloranta, basso, Jusu Heinonen, saksofonit.

Turun pääkirjasto avoinna Taiteiden yönä klo 9–20. Linnankatu 2.

Klassista Hansassa

Turun filharmonisen orkesterin muusikoista koostuva jousikvartetti esiintyy kahdessa konsertissa Hansatorilla osana Hansakorttelin Taiteiden yön ohjelmaa. Konsertit ovat klo 17.30 ja 19.30.

Konserttimestari Juha-Pekka Vikmanin suunnittelemissa konserteissa on tarjolla hieno kattaus kevyttä klassista ja tuttuja sävelmiä.

Jousikvartetissa esiintyvät Juha-Pekka Vikman & Katariina Taipale, viulu, Ramona Wolin-Takala, alttoviulu, Eija Huhtala-Krapu, sello.

Turun Kaupunginteatterin avoimet ovet

Kaupunginteatterin ovet ovat avoinna 16.8. klo 17–21. Ohjelmassa on mm. Varissuo-musikaalin avoimet harjoitukset (liput jaossa Lippiksellä 13.8. klo 12), pieni kirppis sekä juttua syksyn sykähdyttävimmästä draamasta Ihmiset, paikat ja esineet. Lämpiön ja Lippiksen kahvilat sekä ravintola Kivi ovat avoinna. Luvassa on myös lipputarjouksia alkusyksyn esityksiin.

Illan ohjelma teatterissa:

 • klo 17 Aarteet kiertoon / Lämpiö: Teatterin puvuston kirppis.
 • klo 17.20 Yleisön ääni kuuluviin / Lämpiölava: Esittelyssä teatterin kotikriitikko-toiminta.
 • klo 17.30–18 Draamaa ja riippuvuuksia / Lämpiölava: Keskustelutilaisuus syksyn sykähdyttävimmästä draamasta Ihmiset, paikat ja esineet. Esityksestä kertovat ohjaaja Johanna Freundlich ja pääosaa esittävä Pihla Maalismaa. Esityksen ensi-ilta on Pienellä näyttämöllä 1.9.
 • klo 18.15–18.45 Varissuo-musikaalin avoimet harjoitukset / Päänäyttämö: Katsojat pääsevät seuraamaan Mikko Koukin ohjaamia musikaaliharjoituksia. Varissuo viimeistelee Turku-musikaalien trilogian 7.9. alkaen. Ilmaisliput harjoituksiin tulevat jakoon Lippikselle maanantaina 13.8. klo 12, maks. 4 lippua/hlö.
 • klo 17–21 Lipputarjouksia. Myynnissä myös uudet Taru sormusten herrasta -fanijulisteet! / Lippis
 • klo 12–21 Lippis avoinna.

Turun Kaupunginteatteri, Itäinen Rantakatu 14.

Perheiden Taiteiden yössä lastenmusiikkia, kuvataidetta ja toimintapisteitä

Yhdettätoista kertaa järjestettävää Perheiden Taiteiden yötä vietetään Vartiovuorella klo 17–20 Taiteiden Ihmemaa -teeman parissa. Maksuton lapsiperheiden piknik-tapahtuma tarjoaa taide- ja kulttuurielämyksiä eläinteatterista kepparirataan, loruttelusta taiteiluun. Tapahtumassa on esillä Lasten liikunnan ihmemaan välineitä sekä Nuokkaribiilin sumopainivarusteet.

 

Katso myös Turun seudun tapahtumakalenteri turkukalenteri.fi

Oikeudet muutoksiin pidätetään.