STOP THE PRESS!

Marzi Nyman julkaisee odotetun sooloalbumin lokakuussa

Marzi Nyman

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski

Maineikas ja monipuolinen kitaristi Marzi Nyman julkaisee odotetun sooloalbumin lokakuussa. Kyseessä on Marzin toinen sooloalbumi, jonka parissa työskentelyn hän aloitti jo vuonna 2007, vain vuosi Teosto-palkitun esikoislevynsä julkaisun jälkeen.

Uudella levyllä soittaa Marzin lisäksi useita hänen ystäviään, kuten Saturday Night Livestä ja soul/r&b-yhtye Tower of Powerista tunnettu saksofonisti Lenny Pickett. Muita uutuuslevyn vierailijoita ovat muun muassa Jukka Eskola, Timo Lassy, Pepa Päivinen, Arttu Takalo, Meta4-jousikvartetista tutut Minna Pensola ja Antti Tikkanen, Niko Kumpuvaara ja Zarkus Poussa. Levyn ytimen muodostaa Marzin oma trio, jossa Marzin kanssa soittavat basisti Harri Rantanen ja rumpali Anssi Nykänen. Levyn julkaisee Kaskelotti Records ja sitä jakelee Playground Music.

Marzi on säveltänyt ja sanoittanut levynsä kappaleet lukuun ottamatta yhtä Arto Mellerin runoon sävelletteyä kappaletta. Levystään Marzi on halunnut luoda kokonaisuuden, jota hän taustoittaa seuraavasti:

”Uskon että ihmisellä on monet kasvot, monta kulmaa. Mitä useamman niistä saa nähdä, sitä lähemmäksi totuutta pääsee. Siksi levyn kirjavista kappaleista piirtyy itselleni niiden erilaisuuden kirkastama kokonaiskuva. Sitä kautta kyseessä on klassinen albumikokonaisuus, teemalevy,” Marzi kertoo.

Kaskelotti Recordsin toimitusjohtaja Jussi Hyyrynen iloitsee tulevasta levystä: “Kaskelotti Recordsin pikkuruisella toimistolla repesi ilo ylimmilleen, kun ystäväni Marzi tiedusteli minulta mahdollisuutta levynjulkaisuun. Olin aina pitänyt häntä Suomen kovimpana kitaristina, jonka huikealle luovuudelle ei ollut olemassa rajoja. Tajusin heti, että en voisi kuvitella parempaa kiinnitystä levy-yhtiömme toiseksi artistiksi oman WÖYH!-yhtyeemme rinnalle.”

Monipuolinen levy sisältää useita erilaisia sävyjä, jotka Marzi on luonut kokeilemalla ja yhdistämällä ennakkoluulottomasti erilaisia instrumentteja sekä keinoja ja tapoja luoda musiikkia. Näin hän on luonut erilaisia kuvia, joissa kuuluvat Marzin omaleimainen tyyli ja kädenjälki, mitkä osaltaan yhdistävät kappaleet albumin temaattiseksi kokonaisuudeksi.

Marzi jatkaa levystään: ”Jussi Hyyrynen luonnehti levyä sanalla puutarha kuultuaan sen ensi kertaa. Tunnistin mielikuvan; levy sisältää moneen suuntaan rönsyilevää sointia, paljon värejä ja orgaanista luomusoitantaa. Olen musiikintekijänä kyltymättömän utelias ja hulluna monenlaisiin tapoihin tehdä musiikkia; moniin traditioihin ja niiden edustajiin. Levyltä löytyykin uljaita orkestraalisia sävyjä, kahdeksan hengen puhallinsektion röhkintää, intiimiä akustista soittoa ja tietenkin häpeilemätöntä kitaran ulvotusta ja kitaratrion pauhua. Kaikki levyn kappaleet ovat kuitenkin pohjimmiltaan suomeksi laulettuja lauluja.”

https://www.facebook.com/marzinyman/