STOP THE PRESS!

Ammattisotilaan toimintajännäri käsittelee erikoisjoukkotoimintaa

Slaavilainen peli

kansi: Mika Tuominen

Slaavilainen peli (Gummerus) on ammattisotilaana ja lainvalvontaviranomaisena eri puolilla Suomea ja kansainvälisissä tehtävissä toimineen Seppo Mustaluodon esikoisromaani. Vauhdikas toimintajännäri tempaa lukijan operaatioihin Balkanilla, Ukrainassa ja Venäjällä. Romaanissa näkyy Mustaluodon asiantuntemus erikoisjoukkotoiminnasta ja tarinaniskijän taidot. ”Olen ollut operaatioissa muutamissa romaanin tapahtumapaikoissa”, hän kertoo.

Erikoisjoukkojen operaattori Janne Norrman tapa ukrainalais-venäläisen oligarkin tyttären Irinan, irtisanoutuu palveluksesta ja siirtyy asetehtailijana Ukrainassa toimivan appiukkokokelaan leipiin. Pian Irina kidnapataan ja Janne lähtee pelastamaan naistaan.

”Todellisuuden ja koetun tuntu ovat minulle tärkeitä asioita kirjan uskottavuuden ja toimivuuden kannalta. En halua lukijan joutuvan toteamaan, ettei se noin voi mennä. Omat kokemukset, tiedot ja taidot välineistön käytöstä sekä tekniset yksityiskohdat ovat tärkeitä autenttisuuden kannalta”, Mustaluoto korostaa.

Seppo Mustaluoto
Seppo Mustaluoto on syntynyt Savossa. Hän on tehnyt pitkän uran ammattisotilaana ja lainvalvontaviranomaisena eri puolilla Suomea ja kansainvälisissä tehtävissä. Nyttemmin asuessaan Uudenmaan syrjäisellä maaseudulla hän kirjoittaa, tekee metsätöitä ja toimii keksijänä ja yrittäjänä. Sotilaseläkkeellä olevan kirjailijan harrastuksiin kuuluvat koirat, metsästys, lukeminen, ruumiinkulttuuri ja single malt -viskit.

Seppo Mustaluoto, Slaavilainen peli
311 sivua