STOP THE PRESS!

Kotimaiset VR-peliuutuudet tarjoavat robottiräiskintää ja agenttiseikkailua huumorilla höystettynä

Toukokuussa toisen toimintakautensa startanneesta Nordic XR Startupsista kannuksia hakeneet kasvuyritykset marssittavat pian esille kehittämiään pelituotteita. Mantisbite julkaisee tänään Bandit Point -pelistään demon, joka tarjoaa kutkuttavan ensituntuman kehitteillä olevaan VR-räiskintään. Nordic XR Startupsin ensimmäiseltä kaudelta tuttu Catland tuo uutuuspelinsä täysversion tarjolle suositussa Steam-pelipalvelussa loppuvuodesta 2018.

Pelistudio Mantisbiten kehitteillä oleva uutuus, Bandit Point, on immersiivinen ja RPG-henkinen VR-räiskintä, joka sijoittuu vihamielisten robottien maailmaan. Sen polveileva juoni, monipuoliset tehtävät ja pelihahmon kehittämismahdollisuudet pitävät pelaajan pitkään otteessaan. Tuntumaa pelin sielunmaisemaan tarjoaa tänään julkaistu traileri. Bandit Point -demo on saatavilla Oculus Rift ja HTC Vive -laitteille itch.io-palvelun kautta.

”Bandit Point on suunnattu pelaajille, jotka haluavat kokea monipuolisen ja omaperäisen räiskintäpelin mukaansatempaavassa VR-maailmassa.  Pelin esikuvana ja inspiraation lähteenä toimii Borderlands-pelisarja, jossa on onnistuttu yhdistämään letkeä mutta toimiva taistelumekaniikka omaperäiseen ja sopivan humoristiseen maailmaan”, kertoo Mantisbite Oy:n toimitusjohtaja ja toinen perustaja Timo Kuronen.

Tamperelaislähtöinen Catland on nelihenkinen pelistudio, jonka tavoitteena on luoda rajoja rikkovia ja hullunkurisia pelielämyksiä sekä VR- että PC-pelialustoille. Aiemmin julkaistun Taphouse VR -pelin suosion siivittämänä Catland tuo pian saataville uuden superagenttiseikkailunsa, jota tähdittää mystinen, kutistussädettä aseenaan kantava Audrey Smoothspy. Kylmän sodan näyttämölle sijoittuva fiktiivinen agenttitarina, The Spy Who Shrunk Me, viihdyttää pelaajaa actionin ja huumorin keinoin. Tänään julkistettu traileri tarjoaa maistiaisia pelin tunnelmasta ja toiminnallisuuksista. The Spy Who Shrunk Me tulee saataville PC- ja VR-laitteille Steam-palvelun kautta vuoden 2018 aikana.

Teknologisista kasvukivuista kohti VR-pelaamisen uutta aaltoa

Ohjelmaan osallistuville Nordic XR Startups tarjoaa paitsi alkupääoman liiketoiminnan kehittämiseen, myös näköalapaikan VR/AR-toimialan tapahtumiin ja tulevaisuuden trendeihin. Vaikka alan eri sovellutusmahdollisuudet ovatkin monipuoliset, pelaamisella on edelleen keskeinen asema uuden teknologian juurruttamisessa kuluttajien keskuuteen. Suurin ero perinteiseen video- ja mobiilipelaamiseen verrattuna on immersion kokemus, jonka virtuaalitodellisuus vie yhä syvemmälle tasolle.

”Olemme siirtyneet ensimmäisistä raskaista, kalliista laitteista ja primitiivisistä pelikokemuksista kohti miellyttävämpiä ja monipuolisempia pelielämyksiä. Valikoima sekä laitteiden että sovellusten puolesta on laajentunut huomattavasti ja tulee lähitulevaisuudessa laajenemaan edelleen”, arvioi Mantisbiten Timo Kuronen ja jatkaa: ”Lähes poikkeuksetta jokainen VR ja AR-laitteita testannut henkilö on ollut hyvin vaikuttunut kokemuksestaan, minkä ansiosta virtuaali- ja lisätty todellisuus tulee epäilemättä olemaan suurin uusista videopelaamisen muodoista.”

Myös Catlandin perustaja Tomi Toikka uskoo virtuaalitodellisuuspelien lyövän isosti läpi lähivuosina: ”Elämme vielä pioneerivaihetta, jossa innovoidaan ja mietitään mitkä kokemukset soveltuvat parhaiten VR-pelialustalle. Tästä huolimatta markkinoilla olevat laitteet ovat jo hyvälaatuisia ja pelikanta kattava. Kuluttajalle tämä on jännittävää aikaa, sillä pelit ovat kokeilevia ja persoonallisia. Nyt on juuri oikea hetki hypätä sisään virtuaalitodellisuuteen!”

 

Nordic XR Startups on japanilaisen peliyhtiön gumi Incin ja Nordisk Filmin yhteisyritys ja VR/AR-teknologiayhtiöitä kiihdyttävä kehitysohjelma, jonka tavoitteena on auttaa lupaavia pohjoismaisia VR:ään ja AR:ään erikoistuneita kasvuyrityksiä kohti globaalia markkinaa. Maaliskuussa 2017 Helsinkiin avattu kiihdyttämö on tähän mennessä sijoittanut jo 10 VR/AR-teknologiayhtiöön. Sijoitetun alkupääoman lisäksi ohjelma tukee yritysten kasvua mentoroinnin ja alan asiantuntijoista koostuvan kattavan kontaktiverkoston avulla. Ohjelma kestää kerrallaan kuusi kuukautta, ja se huipentuu Slushissa järjestettävään demopäivään, jossa ohjelmaan valitut yritykset pitchaavat tuotteitaan sijoittajille.