STOP THE PRESS!

Pyynikin kesäteatterilla erinomainen kesä

Pyynikin kesäteatteri Nuotin vierestä 2019Pyynikin kesäteatterin kausi 2018 oli menestys. Ehtoolehdon sankarit -näytelmän kantaesitys sai erittäin hyvän vastaanoton ja sen katsojamäärä oli yhteensä 42 770.
Minna Lindgrenin kirjojen pohjalta Seija Holman ja ohjaaja Tommi Auvisen dramatisoimasta teoksesta oli kahden kuukauden aikana yhteensä 52 esitystä, joiden täyttöprosentti oli 98,4%.
”Onnistuminen oli mielestäni monen tekijän summa. Ensinnäkin alkuperäisteksti on erinomainen ja näyttämöllä nähtiin varsinainen unelmatiimi, joka kiinnosti yleisöä. Kun näytelmä taitavan työryhmän käsissä valmistui ja viidakkorumpu teki tehtävänsä, katsomot olivat täpötäynnä heinäkuun alusta alkaen”, kertoo Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.
Myös Pyynikin kesäteatterin ja Suomen Kiertueteatterin yhteistyössä tuottama Herra Hakkarainen seikkailee -näytelmä sai hyvän vastaanoton ja keräsi 15 esitykseensä yhteensä 7 132 katsojaa. Onnistumista juhlittiin 5.8.2018 kesäteatterilla järjestetyssä pääsymaksuttomassa lastentapahtumassa.
”Olemme erittäin tyytyväisiä teatterimme historian ensimmäiseen yhteistuotantoon Pyynikin kesäteatterin kanssa. Esitys keräsi runsaasti positiivista palautetta niin aikuis- kuin lapsiyleisöltäkin. Hyvillä mielin jatkamme yhteistyötä myös ensi kesänä”, iloitsee Suomen Kiertueteatterin johtaja Janne Jämsä.
Kesällä 2019 uusi kotimainen kantaesitys
Ensi kesänä Pyynikin kesäteatterissa nähdään komedia Nuotin vierestä, joka saa ensi-iltansa 14.6.2019.
Ihmissuhdekomediassa insinööri Artolla on elämässä selvät sävelet määrätietoisen vaimonsa viisivuotissuunnitelman toteuttajana, kunnes äiti ja kohtalo puuttuvat peliin.
Kotimaisen kantaesityksen ohjaa Ola Tuominen, joka saapuu Pyynikin kesäteatteriin ensimmäistä kertaa ohjaajaksi. Aiemmin hänet on nähty Pyynikillä näyttelijänä.
”Pyynikin kesäteatterin kaikki työntekijät kautta aikojen ovat ”valantehneitä puistotyöntekijöitä”, joita yhdistää laji nimeltä suomalainen ja erityisesti tamperelainen kesäteatteri. Itse useina kesinä legendaarisessa kansallismaisemassa näytelleenä vaihdan näkökulman ohjaajan penkille kesällä 2019. Toivotan kaikki tervetulleeksi Pyynikin kesäteatteriin!” Tuominen kehottaa.
Vuonna 2016 julkaistuun elokuvaan pohjautuvan teoksen dramatisoi alkuperäiskäsikirjoittaja Johanna Hartikainen yhteistyössä Tuomisen ja kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhaskon kanssa.
”On hauskaa ja innostavaa päästä suunnittelemaan ja kirjoittamaan teatterille. Tiimityöskentelymme on alkanut lupaavasti, jokainen palaveri on ollut antoisa ja jopa riehakas. Lupaa toivottavasti hyvää lopputuloksen kannalta”, toivoo käsikirjoittaja Hartikainen yhteistyön alkaessa.
Päärooleissa esiintyvät näyttelijät julkaistaan myöhemmin.
Nuotin vierestä -esityksen lipunmyynti alkaa tiistaina 16.10.2018. 
Suomen Kiertueteatterin ja Pyynikin kesäteatterin kesän 2019 koko perheen näytelmä julkistetaan loppuvuodesta.