STOP THE PRESS!

Klaus Härön Tuntematon mestari Toronton elokuvafestivaalille

Kuvassa: Heikki Nousiainen ja Amos Brotherus, kuva: Cata Portin

Kuvassa: Heikki Nousiainen ja Amos Brotherus, kuva: Cata Portin

Klaus Härön ohjaama ja helsinkiläisen Making Movies Oy:n tuottama elokuva Tuntematon mestari on valittu Toronton elokuvafestivaalille syyskuussa. Tuntematon mestari saa maailmanensi-iltansa festivaalin World Contemporary Cinema -esityssarjassa.

Toronton kansainvälinen elokuvafestivaali järjestetään 6.-16. syyskuuta. Se on Pohjois-Amerikan tärkein elokuvafestivaali ja se lasketaan maailman viiden merkittävimmän elokuvafestivaalin joukkoon.

”Miekkailija elokuvan menestys Golden Globe – ja Oscar -kilpailuissa antaa meille loistavan lähtökohdan Tuntematon mestari -elokuvan lanseeraamiseen. Meillä on vahva brändi tuotantoyhtiön ja ohjaajan osalta, ja nyt elokuva saa maailmanensi-iltansa Pohjois-Amerikan merkittävimmällä markkinapaikalla”, sanoo elokuvan tuottaja Kai Nordberg.

”Menestys perustuu tarinan samaistuttavuuteen ja koskettavuuteen ja juuri näihin universaaleihin arvoihin tuotantoyhtiömme on erikoistunut”, Nordberg jatkaa.

Tuntematon mestari kertoo ikääntyvästä taidekauppiaasta, joka epäilee löytäneensä huutokaupasta paljon lähtöhintaansa arvokkaamman taulun. Hän päättää tehdä vielä uransa viimeisen hyvän kaupan päästäkseen eläkkeelle voittajana ja varakkaana miehenä.

Tuntematon mestari saa Suomen ensi-iltansa 4.1.2019. Elokuvan on tuottanut Making Movies Oy ja sen levittää Nordisk Film. Elokuvan ohjaa Klaus Härö. Alkuperäistarinasta ja käsikirjoituksesta vastaa Anna Heinämaa. Pääosissa nähdään Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka ja Amos Brotherus.