STOP THE PRESS!

Sarjakuvaopetuksen perusteoksesta uudistettu laitos

Uusi Sarjakuvantekijän oppikirjaUusi Sarjakuvantekijän oppikirja on Ilpo Koskelan, kokeneen ja palkitun tekijän laatima katsaus sarjakuvien tekemisen kiehtovaan maailmaan. Nyt ilmestyvä, loppuunmyydyn teoksen uudistettu laitos on päivitetty ajan tasalle uusin kuvaesimerkein ja tiedoin. Teos on oiva apuväline piirtämiseen ja kuvittamiseen, oli kysymys yksittäisestä piirroksesta tai sarjakuvasta.

”Toista näin kokonaisvaltaista oppikirjaa ei markkinoilta löydy. Tätä on ollut helppo myydä.” – turkulainen kirjakauppias

Uusi Sarjakuvantekijän oppikirja on kattava tietoteos niin aloittelijalle kuin ammattilaisellekin. Kirjassa perehdytään tehokkaasti alan perusasioihin aina ideoinnista ja käsikirjoittamisesta sarjakuvan suunnitteluun, luonnosteluun, piirtämiseen ja värittämiseen, oman valmiin julkaisun tuottamiseen ja sen markkinointiin saakka. Mukana on lukuisin kuvaesimerkein kerrottuna tietoa piirtämisen ja värittämisen perustekniikoista, perinteisistä sekä uusista työvälineistä – tietotekniikkaa unohtamatta. Lisäksi kirjassa kerrotaan tekijänoikeuksista, kustantamisesta ja markkinoinnista, mukaan lukien sosiaalisen median luomat globaalit mahdollisuudet. Koskelan lisäksi peräti 27 suomalaisen sarjakuvan kärkinimeä kertoo teoksessa näyttein omista työskentelytavoistaan.

Koskelan kahdesta aiemmasta, vuosina 2010 ja 2016 ilmestyneestä oppikirjateoksesta on tullut käytetyimmät teokset suomalaisessa sarjakuvaopetuksessa, niin yksittäisten taiteilijoiden kuin oppilaitostenkin parissa. Kirjat ovat kattavimmat suomalaisen tekijän kirjoittamat alan perusteokset. Tässä uudistetussa toisessa painoksessa lukijapalautteet ja -toiveet on huomioitu tarkasti. Kirjan sisältö vastaa tämänhetkistä, vuoden 2018 tieto- ja taitotasoa. Oppikirjaan liittyy myös erillinen, vuonna 2019 julkaistava harjoituskirja.

”Taiteilijoiden lisäksi koulutat myös ammattilaisia!” – graafinen suunnittelija Kuvittajat ry:n luentovierailulla

Uusi Sarjakuvantekijän oppikirja on käyttökelpoinen teos sarjakuvien tutkimiseen ja niiden maailmaan tutustumiseen. Kirjan lukemalla oppii ymmärtämään sarjakuvan rakenteita ja sisältöjä, vaikka ei taiteilijaksi aikoisikaan. Sarjakuvien lukemisesta tulee palkitsevampaa ja analyyttisempaa.

Ilpo Koskelan sarjakuvia on julkaistu jo yli 30 vuoden ajan. Koskela on kirjoittanut ja piirtänyt kahdeksan sarjakuva-albumia, joita on käännetty useille kielille. Lisäksi hän on laatinut kolme oppikirjamuotoista teosta. Koskela on opettanut sarjakuvaa Oulun taidekoulussa 14 vuoden ajan ja vetänyt alan kursseja sekä luentosarjoja niin Suomessa kuin ulkomailla, aina Venäjää ja Algeriaa myöten.

 

Ilpo Koskela esittelee Uutta Sarjakuvantekijän oppikirjaa Helsingin Taiteiden yössä to 23.8. Turun Sarjakuvakaupassa, Porthaninkatu 9, klo 17-17.30 sekä Akateemisessa Kirjakaupassa, Pohjoisesplanadi 39, klo 18-20.

 

Ilpo Koskela

Uusi Sarjakuvantekijän oppikirja, uudistettu laitos

ISBN 978-952-270-410-8

208 sivua. Arktinen Banaani 2018.