STOP THE PRESS!

Uusi helppolukuisten kirjojen sarja Kirjakärpänen valloittaa pienet lukijat

Jyri Paretskoi & Nadja Sarell: Elias ja sukkapallopommipuuKirjakärpänen-sarja houkuttelee juuri lukemaan oppineita tarinoiden pariin. Kirjojen kirjoittajat ja kuvittajat ovat aina kotimaisia huippunimiä ja tarinat hauskoja, vauhdikkaita ja läpeensä nelivärikuvitettuja. Sarjan aloitti heinäkuussa Mila Teräksen ja Silja-Maria Wihersaaren Hotelli Hämärä ja kummituspurkki (Karisto, 2018). Tässä kuussa ilmestyi tuorein Kirjakärpänen: Jyri Paretskoin ja Nadja Sarellin Elias ja sukkapallopommipuu (Karisto, 2018).

Hotelli Hämärä ja kummituspurkki vie pikkulukijat kummitusjahtiin. Teon vanhemmat ostavat ikivanhan rotiskohotellin, jonka käytäviltä kuuluu yöllä outoja huokauksia ja portaiden alta nousee ihmeellisiä usvalonkeroita. Teo alkaa tutkia asiaa veljensä ja naapurintytön kanssa. Lopulta tarvitaan niin mummin marsujen kuin kummajaistutkija Homero Tappisenkin apua!

Tarina on tuotteliaan kirjailijan Mila Teräksen käsialaa. Maailma on hänelle paikka, joka on täynnä uusia, kiehtovia tarinanalkuja. Teoksen kuvittaja Silja-Maria Wihersaari työskentelee monipuolisesti kuvituksen ja kuosisuunnittelun parissa.

Elias ja sukkapallopommipuu on riemastuttavan vauhdikas tarina siitä, miten tylsä päivä saadaan täyteen tapahtumia. Äidin tyhjä kardemummapötkylä muuttaa Eliaksen ja Lulu-koiran päivän suunnitelmat. Eliaksesta tulee Kauhistuttaja ja Lulusta ihmissyöjätiikeri. Kaksikko kohtaa puistossa ilkeän neron, mistä seuraakin huima tapahtumien vyöry, johon liittyy herneitä, aivastuspulveria, kaikenkarvaisia sukkapalloja sekä tyttö nimeltä Emma.

Kirjailija Jyri Paretskoi ja kuvittaja Nadja Sarell yhdistivät voimansa hykerryttävässä lastenkirjassa. Paretskoi on etenkin Shell’s Angles -nuortensarjastaan tunnettu iisalmelaiskirjailija. Hän on saanut Topelius- ja Laivakello-palkinnot sekä ollut ehdolla Finlandia Junior -palkinnon saajaksi. Sarell on helsinkiläinen kuvittaja, joka on tehnyt kuvituksia lastenkirjoihin, oppimateriaaleihin, postikortteihin ja julisteisiin.

Mila Teräs & Silja-Maria Wihersaari:
Hotelli Hämärä ja kummituspurkki
64 sivua 

Jyri Paretskoi & Nadja Sarell:
Elias ja sukkapallopommipuu
64 sivua