STOP THE PRESS!

Suomalais-arabialainen Toiveretki-lastennäyttely ja -tapahtuma avaa kaikki aistit Savonlinnassa

Toiveretki -näyttely

Toiveretki-näyttelystä löytyy myös soliseva metsälampihuone.

Lapsille ja lapsiperheille suunnattu Toiveretki-näyttely avautuu Savonlinnan Riihisaaressa perjantaina 31. elokuuta. Näyttelyssä kirja astuu ulos kansistaan ja näyttelyvieras kutsutaan sisään kirjailija Katri Tapolan ja kuvittaja Sanna Pelliccionin Toiveretki-kirjaan (Myllylahti 2016). Näyttely korostaa kulttuurien toisiaan rikastuttavaa vaikutusta, oman äidinkielen ja ilmaisun merkitystä sekä tunteiden tunnistamisen, uuden oppimisen ja hyvää tekevien tarinoiden tärkeyttä. Idea kirjasarjan aiheeseen tuli savonlinnalaisen pikkutytön tarinasta. Koko perheen tapahtumapäivää vietetään lauantaina 1.9.

Toiveretki-näyttely koostuu kirjankuvituksista ja neljästä tilasta, joita ovat tuoksuva ruusutarha, soliseva metsälampihuone, aito beduiiniteltta astioineen sekä lukunurkka suomen- ja arabiankielisine kirjoineen. Jokaisesta näyttelyn tiloista on suomen- ja arabiankielinen opastaulu tehtävineen. Näyttelyssä on tarjolla lapsiryhmille suunnatut opastus- ja työpajat, joita tarjotaan etukäteisvarausten perusteella.

Idea savonlinnalaiselta koululaiselta

Toiveretki-kuvakirja on jatkoa Pieni prinsessasatu – ja Pieni prinssisatu –kirjoille, joissa kaikissa seikkailee Kaisa-prinsessa ystävineen. Pieni prinsessasatu –kirjan idea sai alkunsa yli kymmenen vuotta sitten silloin 7-vuotiaan savonlinnalaisen Emma Väänäsen omin käsin kirjoittamasta pikku tarinasta, jossa pikkusisko Kaisa seikkailee.

Moniaistisen ja elämyksellisen Toiveretki-näyttelyn äänipolun suunnittelijoina ovat muusikot Anna Kuoppamäki ja Hans Andersson. Käännös- ja kulttuuritulkkina on toiminut FM Maria Pakkala. Visuaalinen maailma on kuvittaja Sanna Pelliccionin käsialaa. Kirjaan liittyvät tekstit ovat Katri Tapolan. Näyttelyn ovat tuottaneet Sanna Pelliccioni, Vantaan lastenkulttuuri ja Katri Tapola. Näyttelyn suojelijana toimii Katti Matikainen.

Toiveretki-näyttely on kiertänyt parin vuoden ajan ympäri Suomen ja tarjonnut mm. lukuisille lapsiryhmille mahdollisuuden päästä kuuntelemaan aavikon ääniä, tunnustelemaan aarrearkun luonnonmateriaaleja, tutkimaan peilikäytävällä tunteita ja tarinoimaan itämaisella matolla!

Toiveretki-tapahtumapäivä la 1.9. klo 10–13

Koko perheen Toiveretki-tapahtumapäivää vietetään Riihisaaressa lauantaina 1.9. klo 10–13. Paikalla tapahtumassa ovat Toiveretki-kirjan ja -näyttelyn tekijät kirjailija Katri Tapola ja kuvittaja Sanna Pelliccioni, jotka kutsuvat lapset ja lapsenmieliset tarinoiden pariin Toiveretki-opastuksiin ja työpajoihin. Opastus toteutetaan kerran tunnissa, ja se kestää noin 45 minuuttia. Mukana myös kansainvälistä ohjelmaa sekä muuta touhua ja hassuttelua. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja sen järjestävät yhteistyössä Savonlinnan maakuntamuseo ja Savonlinnan Kaikukortti. Tapahtumaa ovat tukeneet Hyvinvointia kulttuurista hanke/Etelä-Savon maakuntaliitto sekä Taiteen edistämiskeskus.

Toiveretki – Suomalais-arabialainen näyttely lapsille, 31.8.–28.10.2018, Riihisaari – Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Riihisaari, 57130 Savonlinna